Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

ANTI LOCK!!;(

<< < (3/4) > >>

saulinek:
ok  :-thank  :-tylko

saulinek:
wizyta u mechanika nie pomogla ciezko tu w bstoku o koncowke do kompa >:(,chyba zostawie u elektryka niech on patrzy bo inaczej chyba nici z jazdy na wigile bo jak spadnie snieg to straszna lipa

saulinek:
sprawdzilem czujniki tzn.przeczyscilem ,sprawidzilismy omowosc,i dalej to samo.tzn pala sie abs plus klocki.klocki rozkminione poniewaz byly zalozone bez czujnikow a przewody byly zmostkowane.a co do abs chyba jest walnieta pompa tak mi sie wydaje bo i hamulec jak go nacisne mocno to jakby popuszczal ale hamuje ok tylko bez abs-u.takze chyba szukam pompy teraz

saulinek:
wiedzialem ze na ciebie moge liczyc ;D,mierzyl mechanik -kolega to chyba wiedzial co robi.wydaje mi sie ze pompa siedzi wiesz jak otworzylem wlew do plynu hamulcowego to jakby cos syknelo jakby podcisnienie jakies bylo ,ja nie wiem kolega mowi zeby szukac pompy abs .masz moze takowa ?chyba z wwy lipa.jednego odbieram w sobote a tu drugi kaprysi
ps.dzisiaj zawiozlem jaga bo maglownica pociekla a moze zrobilem 200km >:(,ale chlop powiedzial ze na sobote bedzie ready ale po poludniu.aha potrzebuje jeszcze poduszki pod tylne belke i jeszcze cos ale mam skleroze bede jutro widzial kolege to mi powie.

Yoohas:
Czołem.

A temacie - Daimler xj40 1993 r. 4.0

Odpalam auto - jest pusto na desce. Jadę sobie, jadę. Kiedy przejadę przez studzienkę lub jakąś dziurę zapala się ANTI LOCK i nie gaśnie.

Ale jak wyłączę silnik i włączę to znowu gaśnie. I tak do pierwszej większej nierówności.

Czy te czujniki mają tendencję do "padania"? Czy po typowym opisanym tu zabiegu - pomiar + czyszczenie czujników należy szukać gdzieś jeszcze?

Pompa chyba nie pada....auto hamuje bardzo dobrze i równo, po zapaleniu ANTI-LOCK oczywiście nie ma ABS-u......

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej