Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Czujnik temperatury zewnętrznej

<< < (8/9) > >>

Artur G.:
Uff jak gorąco, i mojego kota  dopadła gorączka.
Dziś wyjeżdżałem z garażu pod domem, temp. zew,  23 st C, trochę ujechałem i zerkam - wow, 40 a na dworze ledwo ze 25, i te 40  rośnie , urosło  do  49.
Postał w cieniu w Lublinie, odpalam i pokazuje 34, odpalam ruszam i  w czasie  jazdy urosło do  50, a na dworze ledwo 25.
Zwariował?
Poczekam kilka dni, może sie sam naprawi  ;) a jak nie  wyjmę  niedomagajacy, i na  jego  wzór  zakupię sprawny.
Czy coś  od  ostatnich miesiecy zmienilo  sie z  jego  dostepnością, cenami?  ktos  ma   informacje ...
I troche  mnie dziwi,  nie  powieniec czujnik paść całkowicie (działa albo nie działa) a  nie  pokazuje   jakieś    dane z sufitu?  :-cry
Dzieki za   informację, może   innym  tez sie  przydadzą,

Kayyko:
proszę o pomoc,
wymieniłem wczoraj czujnik bo mój pokazywał notorycznie miedzy 30 a 40 stopni, odpiąłem akumulator na jakieś 30 min do godziny, po włączeniu licznik temperatury zaczął odliczać od ok 30 w dół i zatrzymał się na 10 stopniach i ta temperatura się nie zmienia. Wczoraj było ok 16 stopni na dworze jak go zamontowałem a jak skończyłem jazdę było ok 9 stopni a on ciągle pokazuje 10. Dziś rano znowu 10 i nic się nie zmienia. W czym może być problem? Bo nie wiem czy mam go zwrócić czy jeszcze walczyć?

Kayyko:
czy ktoś coś może wie bo zaraz minie 10 dni na zwrot? :)

polo811:
Witm, ktoś pisał że temperatura zewnętrzna była standardem w każdym xtype , a ja mam niestety manualną klimatyzację i nie mam komputera pokładowego, wyświetlany jest tylko przebieg i Trip nad nim, czujnik mam napewno bo klima nie załącza się piniżej jakieś tam temperatury ale gdzie do niego jakiś wyświetlacz?? Bardzo to irytujące jest gdy niewiem jaka jest temp.  na zewnątrz, nawet zwykłe mk3 mialy licznik temperatury

patryklojjaguarxtype:
Witajcie, ja również mam problem prawdopodobnie z czujnikiem temperatury zewnętrznej, na konsoli wyświetla mi się temperatura 1 stopnia, a tak na prawdę na zewnątrz jest 6 stopni.   Podobna sytuacja kiedy na dworze jest 0 stopni, a mnie wyświetla się około -4. Podsumowując czujnik zaniża mi temperaturę niż jest faktyczna. Czy ktoś mi jest w stanie poradzić czy to faktycznie wina czujnika temperatury zewnętrznej ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej