Dział Techniczny > XK8/R (1996 - 2006, jako x100), XK (2007 - 2015 jako x150)
Problem z odpaleniem xk 8 4.0
Stanley:
Witam, moi drodzy posiadacze kocurow
Problem mam nastepujacy, auto, xk 8 2000 r, 4.0 , stal sobie kilka dni, byl mroz, wiec chcialem go wstawic do garazu,padla bateria wiec podladowalem, odpalil, wjechalem, chcialem jeszcze go przestawic i ... krecil , silnik jakby nie mial paliwa a po 5 sekundach przestal krecic tylko slyszalem sam rozrusznik. akumulator naladowany. wina zalanych swiec? nie mam pojecia co to moze byc, mozecie cos podpowiedziec?
pozdrawiam
RedOctober:
Możliwe że paliwo ci wypłukało film olejowy na cylindrach i stracił kompresję. Najszybciej to wykręć świece i pozwól silnikowi odparować paliwo o jest w cylindrach. Tak po 30 min. wkręć je i spróbuj ponownie
Stanley:
a co trzeba robic by je odkrecic ? podobno nie jest to takie proste :) moze jakas fotke albo filmik macie koledzy ?
pablo21:
To jest dość proste, pamiętaj o tym żeby je wkręcić z odpowiednią siłą (25-29Nm) trochę jest wykręcania jeżeli chodzi o cewki, najlepiej użyj elektrycznego wykrętaka, mniej się zmęczysz. Filmik masz w linku, POWODZENIA :-W
http://www.youtube.com/watch?v=4aBR6ggziw4
Stanley:
zaraz sie biore do roboty, troche mam inny silnik ale juz wiem co robic !:) dzieki!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej