Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

nie działa konsola wraz z navi

<< < (5/8) > >>

BlackV6:
ten błąd mi się już po nocach śni , źle wczytane sterowniki uszkadzają ten moduł i nic się nie da z tym zrobić ,jedyna próba którą można wykonać to wrzucić oryginalną płytę i po prostu zostawić auto z zapalonym zapłonem na 30 min ,może się przebudzi jeśli nie szukaj nowego czytnika

luko_j:
Wymiana czytnika lub podmiana na czas wgrania nowego softu.. o innej metodzie naprawy tego błędu nie słyszałem. Acz o takim sposobie naprawy mowa była przy źle wgranym sofcie lub nieudanej aktualizacji. U Ciebie jak nie grzebałeś przy sofcie to może przez mróz padł czytnik dvd i tylko już wymiana. Może któryś z kolegów Cie poratuje swoją navi do sprawdzenia. Ja mam "sprawną" czyli wszystko na niej chodzi tylko nie czyta płyt to bym Ci podesłał na sprawdzenie, ale w domu będę dopiero w marcu.

mirekb01:
ok bede szukał tej płyty.pozdrawiam

kogutki:
na 90 procent bedziesz musial poszukac nie tylko plyty ale takze czytnika . . .

uzywanie "jakies" plyty w czytniku doprowadzi do znisczczenia czytnika. sprytny co?

RedOctober:
Niestety czytniki montowane w nawigacjach są nie przystosowane do płyt nagrywanych na kompyterach i często laser w nich pada od takich płyt. a jeszcze szczególnie jak są używane płyty kiepskiej jakości oraz nagrywane z duz ą prędkością.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej