Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Jak otworzyć zmarzniętego kota?
luko_j:
Koledzy kot zapadł w hibernację.. Wyciągnąłem aku.. jak się okazało był od benzyny a nie diesla.. bo ma prąd rozruchowy 480.. I pytanie nr 1 Jaki aku będzie odpowiedni? O jakich parametrach? Centra Futura 72Ah i 720A będzie odpowiedna? I pytanie nr 2 kluczyk w dziurce kręci się tylko w lewo, w prawo jakby zamarzł i nic się z drzwiami nie dzieje.. ani się nie otwierają ani nie zamykają. W którą stronę kręcić żeby otworzyć, bo bez aku to się będę dobierał do niego od spodu żeby jakoś mu prąd podać na centralny, bo szyby rozbijał nie będę :-nie
zadek07:
Co do zamka, to kup jakis rozmrazacz, lub sprobuj podgrzac kluczyk zapalniczka
andrew140785:
Co do akumulatora to ja zmieniałem jesienią w Dieslu na BANNER'a Power Bull 80Ah i 700A prądu rozruchowego i przyznam, że akumulatory warte swojej ceny ;)
sanchez:
Ja mam akumulator MOLL 80ah, prąd z tego co pamiętam 640a. Daje radę. Właśnie zaczął 2-gą zimę i bez problemu.
luko_j:
Dzięki za podpowiedzi :-R Mój w zeszłym roku też dawał rady.. ale jeździł codziennie a teraz stoi czasem tydzień no i już mu tej mocy aku nie wystarcza. Ale ten aku jest dobry bo pokazywał prawie 13V zaraz po wyjęciu z zimnego auta więc będzie do benzynki :-V.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej