Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Blokująca się klamka zewnętrzna

<< < (3/4) > >>

MsSolton:
Tzn muszę zdjąć całą tapicerkę z drzwi tak???A istnieje możliwość urwania jakis zatrzasków przy zdejmowaniu tapicerki???Są tam zatrzaski czy tylko na śrubach jest mocowanie, bodajże na dole drzwi są chyba tylko 2 śruby do odkręcenia czy jeszcze gdzieś???Bo ma zamiar zabrać się za to w sobotę...Dzięki za wszelką pomoc.

BlackV6:
proponuje użyć szukaj zadek07 to przerabiał (zdejmowanie tapicerki drzwi) są zatrzaski które łatwo połamać ,ja nawet tego nie rozbierałem nie miałem czasu za mnie to robił mechanik  ;D

Kam-jag:
2 srubki na dole i pod zaslepka jedna na wysokosci/za nia za uchwytem na reke do zamykania dzwi.

nie powinno sie nic polamac jesli spinki nie sa zbyt stare a nawet jesli jak delikatnie wypniesz nic sie nie stanie.
najlepiej szerokim wkretakiem podwazyc boczek lewy dolny rog zeby jeden zaczep odskoczyl a dalej wsadzasz palce i zdecydowanym ruchem ciagniesz reszte zaczepow po kolei.

po zdjeciu wypinasz linke z boczka i z klamki wewnetrznej (czerwona przelotka zauwazysz)
odpinasz kable od boczka i odslaniasz mate wygluszajaca aby dostac sie do srodka dzwi.

wez lampke i poruszaj klamka aby zlokalizowac odpowiednie ciegno i znajdziesz tam taki kwadrat kremowy. podwaz wkretakiem aby sie rozdzielil na 2 czesci i wyreguluj ciegno wedle upodoban lub tak zeby bylo wszystko ok.

w razie co pytaj

MsSolton:
Dzięki serdeczne za wszelką pomoc...w sobote zabieram się za zamek i dam znać czy zakończone sukcesem. :-tylko

cichy12:
Witam wszystkich!
Jestem tu nowy i od niedawna posiadaczem X-Type 2.0D.
Tez mam ten problem z klamka, rozebralem i co!  A tam metalowa oslona ciegna, ktorej nie da sie ni jak wyjac, a nie mam zamiaru demontowac calych drzwi. Moze jakis trik by tam sie dostac, mialem ja luzna ale wyjac jej sie nieda.
 :-help :-help

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej