Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Blokująca się klamka zewnętrzna
MsSolton:
Hejka...potrzebuję porady dotyczącej zewnętrznej klamki drzwi kierowcy...od paru dni zaczyna mi blokować drzwi,tzn. nie otwerają się odrazu tylko muszę kilka krotnie pociągnąć za klamkę do samej góry, do oporu...dodam, że od pasażera z przodu też zaczyna się tak robić...czy isteje jakaś regulacja do naciągania, itp czy można to jakoś podreperować???Jeżeli jest ktoś z okolic Rybnika i potrafi to zrobić to proszę o info na prv lub gg 3997498. Autko x-type 2,5V6 2004r.POZDRAWIAM. :-kogutki
luko_j:
Częsta wada x-ów. Mi się nie otwiera pasażera strona, trzeba najpierw docisnąć klamkę aż stuknie i wtedy się otwiera normalnie. Pomaga podobno tylko wymiana na nowa klamkę.
MsSolton:
A nie orientujesz się jaki jest koszt takiej klamki i jaki koszt wymiany, bo bladego pojęcia nie mam jakby się zabrać za zrzutkę tapicerki???I gdzie ewentualnie można dostać taką klamkę???DZIĘKI.
BlackV6:
http://allegro.pl/klamka-lewa-prawa-przod-tyl-jaguar-x-type-i1995311638.html
ehhh.
Kam-jag:
Czesta wada owszem, wymiana klamki... Nie!
Trzeba wyregulowac ciegno, ktore trzyma plastikowy zatrzask i z biegiem czasu potrafi sie w nim ciegno przesunac stad taki objaw ze klamka bierze wysoko.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej