Chyba moja instalacja spełni Twoje oczekiwania.Wymieniłem CAŁY system car audio.System fabryczny (przynajmniej mój)był żałosny.Tego czarnego Jaguara z linku który wkleiłeś spotkałem na targach car-audio w Lublinie.Właścicielami są dwaj bracia z Litwy i trochę podpatrzyłem rązwiązań technicznych.Nie mam monopolu na całą wiedzę w tej dziedzinie ale może komuś się przyda moje doświadczenie.
1 Wygłuszenie drzwi przednich matami Dynamat extreme 6 szt (500 zł)
2 Dorobione dystanse mdf ,zamontowane woofery morel dotech ovation 6 (800 zł)
3.Wymiana kabli głośnikowych na Dietz 2,5 mm woffer+DLS 1,5mm tweeter( 150 zł)
4.Kabel zasilający 20 mm miedz beztlenowa TEC 5 mb (100zł.)
5.Kable RCA DLS dual balance+TEC 2x 5mb (300 zł)
6.Wzmacnacz STEG 4 x 105 W (1500zł)
7.Skrzynia z wełną + głośnik RE audio SR-10D2 (800zł)
8.Kondensator,rozdzielacz,bezpieczniki ,nowe słupki przy szybie (500zł)
9.Ramka przejściowa na 2DIN (80 zł)
10.Interfejs (kierownica multi z jednostką Pioneera) (250 zł)
11.Mikrofony do telefonu i CB radia 2 szt (90 zł)
12.Jednostka centralna Pioneer 900 bt ,GPS,Internet (1800 zł)
dodano
Pioneer czyta wszystkie formaty z dvd włącznie oczywiście w schowku końcówka do USB ,slot na kartę sd ,nawigacja Navtec,Automapa ,kamera cofania,INTERNET,telefon ,zachowane( poprzez interfejs) sterowanie z kierownicy wielofunkcyjnej.
dodano
Zabudowa bagażnika .Dorobiona na wymiar ok.11 l. skrzynia basowa ze zwiększoną pojemnością pozorną z wełny owczej.Podczas prób zamontowałem ok 10 różnych głośników basowych i RE audio wg mnie jest najlepszy,Wzmaczniacz Steg .....trzeba posłuchać.Kondensatod 1,5 F.Na zdjęciu brak zaślepki na kable ale już kupione.Po zmontowaniu całości system kalibrowałem poprzez znajomego akustyka w Radiu Lublin.Strojenie było proste gość ustawił wszystko w pozycji NEUTRAL,troche mnie wkurzył ale teraz do to rozumiem.
dodano
CB radio wenus ukryte pod kierownicą .To jest model gdzie sterowanie ,głośnik i wyświetlacz są w gruszce.Montaż banalnie prosty.Przy sterowaniu szyberdachem sa ok 1 cm otwory i tam zamontowałem mikrofon do telefonu z lewej strony a z prawej do CB radia,naciskając na kierownicy klawisz tel .mamy aktywne CB radio.Telefon odbieram tylko z Pioneera.Mikrofony niby Pioneera ale są marnej jakości ,pójdą do wymiany.