Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wskaźnik paliwa
BlackV6:
zawsze można w drastyczny sposób go odwiesić u mnie zadziałało mianowicie przejechałem przez poprzeczne zgarbienie na drodze 50 km/h .
miki151993:
Raczej drastycznie go nie będę odwieszał :-R Mam zamiar do końca tygodnia zdemontować kanapę i zajrzeć tam bo tu na desce raczej jest dobrze jeśli wyjmę kluczyk i opada. Jeśli by ktoś miał jeszcze jakieś rady to byłbym bardzo wdzięczny a w szczególności jak zdemontować kanapę ?????? słyszałem że są tam kruche zaczepy ale czy tylko zaczepy?
zadek07:
Nie wiem czy masz diesla czy benzyne bo nie napisales. Ale jak masz benzyne to nie dojdziesz doz biornika od srodka, pozostaje tylko demontaz zbiornika. A zeby go zdemontowac, trzeba wyciagnac wal i wydech, wiec proponuje sprobowac opcje bardziej drastyczna z policjantem :-kogutki
Bedek:
Miałem kiedyś taka samą przypadłość ( nie w Jagu ), wjechałem na kanał kilka razy uderzyłem ręką ( mocno) w zbiornik i pływak się odwiesił. miał tak jeszcze parę razy i za każdym razem pomagało, później samo przeszło.
miki151993:
Mam benzynę i jak mówicie spróbuje uderzyć kilka razy w zbiornik bo demontować wydechu wału itp to mi się nie widzi ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej