Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

P0430 po przejechaniu 50 km od skasowania błędów

<< < (6/7) > >>

ktr:
A jeśli zostawię mój katalizator i wkręcę tulejkę to czy z czasem katalizator nie będzie się zapychał coraz bardziej, a ja nie będę o tym informowany bo będę miał zamontowaną tulejkę oszukującą? Sam nie wiem co tu zrobić, czy zakładać to (i nie ruszać kata), czy nie? Błąd P0430 pojawia mi się mniej wiecej po przejechaniu 40 km od skasowania go.

BlackV6:
Moje rozwiązanie z katalizatorem(katalizator mam na wykończeniu) , wstawiam przepustnicę jutro wraz z emulatorami i zobaczymy czy będzie tak jak opisują problem powyżej :) jeśli faktycznie pogorszą się parametry to mam nowy Katalizator
 XXXXX który zamontuje , z DPF-ami sobie poradziłem to i z katalizatorem też  ;D

ktr:
BlackV6 - i jak udało Ci się coś zrobić z katem? Ja wciąż nie wiem co robić, na razie mam tę tulejkę w domu i zastanawiam się, bo kasować P0430 muszę co jakieś 20-30 km.

BlackV6:
Odbieram samochód dzisiaj gdzieś koło 18 to dam znać jak się sprawuje :) i czy pomogło też mnie drażni ten błąd

BlackV6:
Dobra samochód odebrany :) intensywny test przez 35 km i nic nie dość że nie świeci kontrolka <emulatory) to kot złapał w końcu oddech

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej