Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Gdzie jest wybity nr VIN?

<< < (3/4) > >>

BlackV6:
The official VIN is located on the right hand side of the boot compartment floor and is stamped in a dot matrix format.

kogutki:
przyznam sie, ze nie widzialem na oczy ramowy vin w estate. ale w wszystkich modelach od X300 jest w tym
samym miejscu, wlasnie tam gdzie pokazal kolega strawinski. numer vin nie jest "wbity" tylko laserowo
spalany na prawa koncowke ramki w bagazniku. ja tez nie raz mialem problemy ze diagnosta nie mogl od
razu znalesc, ale wydaje mi sie, ze warto dokladnie sie zajmowac prawa koncowke ramy w bagazniku. numer
vin w jest widocznie w literach kilkucentymetrowych, nieco wyglada to jak tatuaz cyfrowy, numer nie jest wbity.

Wies³aw:
Znalazłem !

Potwierdzam, numer w estate jest umieszczony w bagażniku.

Jest umiejscowiony na podłodze po prawej stronie  przed fotelami (patrząc od tyłu samochodu) na wysokości tylnej osi.
Aby się dostać należy wymontować pokrywę do koła zapasowego a następnie odkręcić dywanik ten bliżej foteli,
położyć oparcia tylnych foteli i po podniesieniu dywanika ukaże się upragniony VIN.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Trigojunior:
No to kolego rozbawiłeś mnie tym VINem w Estate...jak będą ode mnie chcieli to niech się sami najpierw głowią a później do niego dostają ;D

Jak był rzeczoznawca z ubezpieczenia to wyjąłem pokrywkę od zapasu ale nie grzebałem dalej...nie znalazłem więc gość odpuścił bo powiedział że pierwszy raz ma szkodę X-typa i nie ma zielonego pojęcia gdzie może być numer

adas69:
bagaznik - nr wybity
za przednia szyba
na slupku naklejka
 :-V

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej