Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

chyba pasek podpiskuje (x-type 2.5)

<< < (12/13) > >>

BlackV6:
za duzo nieścisłości jest z ta podporą

ktr:
No właśnie, za dużo nieścisłości, a sprawa ważna dla wielu. Czy komuś udało się rozwikłać te zagadki?

benjamin:
Podpora jest niewymienna i nie występuje w sprzedaży oddzielnie, we wszystkich wersjach i rocznikach x-typa, wał regenerowany fabrycznie kosztuje 3200 brutto, tyle się dowiedziałem w ASO, a to że ktoś sobie sprzedaje coś takiego na allegro to o niczym nie świadczy, nie podaje przy tym ani producenta ani numeru części...
znając rozmiar łożyska to taką podporę wykona każda firma pokroju np poz-gum-u
w Łodzi byłem osobiście, dzisiaj dzwoniłem też do Warszawy do ASO i to samo usłyszałem, wał nierozbieralny i podpora nie wymienialna, bez cięcia oczywiście

Bedek:
Znaczy że sprzedawcy którzy oferują takie podpory ( zakładam że pasują ) mają coś co pasuje a więc ktoś to pomierzył znalazł coś co pasuje i teraz sprzedaje. Jeżeli ma to odpowiednią jakość ( trwałość ) to jak dla mnie OK. Jak zdechnie podpora kupię nową a z tego co się dowiadywałem to konieczność cięcia wału występuje jeszcze w kilku markach głównie z USA.

ktr:
Ja w konsultacji z zakładem specjalizującym się w naprawach wałów napędowych (w-wa ul. Chrobrego 39) zamówiłem wczoraj na allegro tę podporę, coś około 270 zł. Oni też ją widzieli na allegro. Za kilka dni przyjdzie, umówię się wtedy na robotę w zakładzie, zobaczymy co z tego wyjdzie.

U mnie jest padnięte łozysko i słaba podpora. Sam jestem ciekawy efektu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej