Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

A tak z ciekawości :)

<< < (2/3) > >>

TOSIEK:
Też na shellu tankuję, może któregoś dnia spróbuje zrobić taki eksperyment.

Trigojunior:
Ja nie mam co prawda benzyniaka tylko diesla u muszę powiedzieć że nie jest kolorowo...

zawsze tankuję na BP Diesel Ulitimate i widać było różnicę w zachowaniu. Mniejsze spalanie, mniejsze kopcenie i podczas jazdy jakoś lepiej się zachowuje...

Lecz niestety teraz nie wiem jak to będzie bo obecnie zwykłe ON kosztuje u mnie w mieście na BP 5,64zł (Ulitmate ok 5,80zł) a znajomy ze stacji powiedział mi żebym się szykował na ON od nowego roku po 6zł (za zwykłe) :'(

Pirat:
Dieselek zawsze na Statoil-u,teraz 5,59 :-nuts

Artur G.:

--- Cytat: BlackV6 w Grudzień 05, 2011, 14:08:26 pm --- na 98 i zauważyłem spadek spalania o około 2 l na 100 km

--- Koniec cytatu ---

1. bardzo  ciekawe, czy ktoś to potwierdzał, jeśli  to może okazać się  słuszne to  warto  dopłacić kilkanaście grosze do litra ... tylko  trudno to  zrozumieć
2. w instrukcji piszą się  o   95,  ale wydaje mi się że podwyższenie nic nie zaszkodzi  układowi wtryskowemu, gorzej  w druga stronę.

Kolumb:
Ja od czasu do czasu co kilka tankowań zaleje 98 w spalaniu nie widzialem roznicy napewno bo sprawdzalem ale na trasie dalo sie wyczuc troche wiecej mocy ale to tez bardzo nieznacznie, przynajmniej w moich oczach, moze przy autach mniejszej mocy to jest bardziej odczuwalne jeszdzilem kiedys starym oplem i tam czulem niesamowita wręcz różnice pomiedzy 95 a 98 i w spalaniu i w mocy samochodu...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej