Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x-type: skąd wyciek?

<< < (2/3) > >>

strawinski:
podłóż białą kartkę pod auto niech nakapie i zobacz jaki to ma dokładnie kolor.
sprawdź czy to jakiś olej czy coś wodnistego.

ktr:
To olej od wspomagania. Tak jak pisałem w pierwszym poście, warsztat zidentyfikował pocący się wężyk. Może on się jednak nie poci tylko cieknie:) Wygląda na to, że muszę u nich naprawić ten wężyk.

ktr:
Wężyk juz naprawiony - zobaczymy, czy już nic nie będzie ciekło. Powinno być sucho.

Wymienili też płyn/olej wspomagania. Niestety pompa jest coraz głośniejsza. Pompa nie cieknie, ale pewnie jest już mocno zmęczona, być może łożyska w niej są w słabej kondycji?

Nie wiem co tu zrobić, aby jakoś poprawić ten stan rzeczy, ale żeby też nie ponieść dużych kosztów (nowa pompa to właśnie duży koszt).

ktr:
Ciekawostka: dziś rano na kartonach, które położyłem pod autem było sucho. Akurat teraz nic nie kapało, jak na złość:)

Odbieram auto z warsztatu koło 18:00, prosiłem ich by zobaczyli czy nie ma wycieków (przy okazji regeneracji pompy) - zobaczymy co powiedzą.

igus:
Z doświadczenia wspomagania, że miałem prawie identyczny problem - zaczęło się od wycieku. Potem hałasowała pompa no i w końcu szlag ją trafił - wylał się cały płyn od wspomagania, właśnie z pompy. Co zrobić, żeby uniknąć zbędnych kosztów - kupić używaną pompę ;) Kosztowała mnie 200 zł, czyli tyle co od Ciebie ktr chcieli za uszczelnienie przewodu no i problem ustał - wszystko chodzi super. Jak chcesz to na privie mogę dać Ci namiary do człowieka, który sprowadza x-y na częsci z Anglii, i jak narazie wszystkie używane graty, które mi sprzedał działają bez zarzutu, a było ich sporo ;)

pzdr, igus

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej