Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Spalanie X type 2.0
jarkrzy1:
Masakryczne spalanie! Mój pali od 4,9-8.2.Zaraz jak go kupiłem palił~9, ale po przeglądzie i wymianach wszystkich filtrów i płynów eksploatacyjnych spalanie stało się bardzo dobre. Nadmienię, że mój Jag ma 220kkm, z czego ja przejechałem już ponad 100.
kolka:
w mieście w normie ok 10l a w trasie wysadź teściową albo zważ prawą nogę
koczis:
moj 2.0 tdci w miescie pali okolo 7litrow, latem troche mniej wiadomo. natomiast na trasie bez problemu mozna zejsc ponizej 6 litrow przy jezdzie tak do 110 - 120 km. Gdybym jezdzil jak chlopaki w czapeczkach w beemkach, to tez by palil 10 litrow:-) . Liczysz spalanie czy patrzysz na to co pokazuje komputer?
BlackV6:
Ja nie mam czapeczki ani bmw a pali mi powyżej 10 :-gwizd a tak wracając do tematu brak jakichkolwiek błędów ,proponuje sprawdzić odme
koczis:
--- Cytat: BlackV6 w Listopad 21, 2011, 22:19:32 pm ---Ja nie mam czapeczki ani bmw a pali mi powyżej 10 :-gwizd a tak wracając do tematu brak jakichkolwiek błędów ,proponuje sprawdzić odme
--- Koniec cytatu ---
no tak, ale my tu gdybamy o dieslu:-) . nieszczelna odma ma taki objaw że zostawia się zasłonę dymną, taką jak byś miał palącą się oponę w bagażniku, ja tak miałem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej