Autor Wątek: usunięcie rdzy na bocznym rancie maski  (Przeczytany 2893 razy)

ktr

• Gość
usunięcie rdzy na bocznym rancie maski
« dnia: Maj 28, 2012, 09:32:24 am »
Rdza postanowiła zaatakować moją maskę. Gdy jest opuszczona to nic nie widać, ale gdy się ją podniesie do góry to po prawej stronie (pasażera) z boku widać jakgdyby na rancie rdzę, wzdłuż boku. Chociaż tego nie widać to uważam, że trzeba się za to zabrać i zlikwidować bo Ruda lubi był głodna.

Podjechałem do blacharza-lakiernika na warszawskim bemowie. Obejrzał i powiedział, że naprawa tego będzie kosztować 1.000 zł. Na razie mu podziękowałem bo... chyba trochę przesadził...? Jak uważacie? Za pomalowanie grilla (miałem odprysk) wziął 200 zł, ale tutaj chyba postanowił mnie skaleczyć. A może to ja przesadzam?

Offline luko_j

• Forumowicz Sovereign
Odp: usunięcie rdzy na bocznym rancie maski
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 28, 2012, 10:55:58 am »
 :-hehe zobaczył jaguara i mu odbiło... 1000zł.. malowanie elementu to max 350 zł
x-type 2004, 2.0d sport, srebrna sier¶æ ;]

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 28, 2012, 11:06:58 am »
mam ten sam problem , ale myślę ze sobie poradzę w domowych warunkach ,zamówiłem kolor , papier ścierny , lakier bezbarwny no i podkład , ewe. szpachli trochę nałożę ,oby pogoda dopisała w przyszłym tygodniu 

ktr

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 28, 2012, 12:03:04 pm »
Hehe pogięło go. Zadzwoniłem do innego gościa, opisałem sytuację i zapytałem przez telefon jak to naprawia i za ile. Wersja, że nie trzeba malować maski (chyba bezbarwnym): 200 zł, a jeśli trzeba będzie pomalować też maskę to zmieścimy się w 350 zł. Oczyszczenie, gruntowanie, malowanie, wielka mi robota.

Podczas rozmowy przez telefon spytał jakie auto, odpowiedziałem "x-type" bo słowo "jaguar" źle wpływa na wycenę, nie wiem czy skumał jakie auto czy nie, ale mniejsza - była rozmowa, wiadomo jaki jest poziom cen.

Także przestroga dla wszystkich:)

Swoją drogą, teraz patrzę, że na drzwiach tylnych lewych (strona kierowcy) uszczelka czarna gumorwa pod szybą, na dole jest z takim jakby bąblem/purchlem. To podobno aluminium utleniło się do gumy, podobno to kwestia uszczelki a nie tego co się pod nią dzieje - jeśli tak to muszę kupić taką uszczelkę i ją wymienić bo brzydko wygląda. Ma ktoś do sprzedania taką w dobrym stanie, ładnie wyglądającą?