Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

[x308] Lusterko wewnętrzne - jak zdjąć bo wyciekło

<< < (6/9) > >>

jazabek wac³aw:

--- Cytat: Tygrys3 w Grudzień 08, 2011, 21:04:39 pm ---
--- Cytat: radzioo w Grudzień 08, 2011, 11:48:17 am ---Przede wszystkim lusterko do x308 powinno mieć numer 011530. Obiecałem fotki, więc wstawiam wraz z opisem, tj.:

1. pierwsze zdjęcie to kostka, do której dochodzi 6 kabli, inna nie pasuje
2.na drugim zdjęciu czerwoną strzałką zaznaczyłem blokadę/poprzeczkę, która uniemożliwia wysunięcie lusterka w dół. Widoczne jest nawet miejsce po środku poprzeczki, w którym blokuje się przyklejony do szyby trzpień. Wysuwałem lusterko w górę zgodnie z zieloną strzałką i wyszło bez problemu, choć trochę siły trzeba użyć.

Nowe lusterko trzeba zakładać od góry przesuwając w dół aż do momentu zablokowania się trzpienia o górną poprzeczkę.

--- Koniec cytatu ---

tu się nie zgadzam ,wymontowywałem lusterko parę chwil przed zrobieniem zdjęć ,lusterko należy zsunąć w DÓŁ ponieważ blokuje je
wystający zaczep przyklejony fabrycznie na szybie ,jeżeli ktoś twierdzi i naczej to znaczy że nigdy  nie wymieniał lusterka . ;)

--- Koniec cytatu ---

Korzystałem z rad na forum i na razie wiem że mam nie wymienione lusterko, ale muszę wymienić szybę bo przy próbie wymiany lusterka do góry ( użyta siła ale nie zbyt wielka ) powstało pękniecie.

I teraz mam pytanie, ile kosztuję wymiana szyby ? Na co trzeba uważać ? I czy ktoś ma na zbyciu w rozsądnej cenie przednią szybę do x308 z podgrzewaniem.

TYGRYS3:
napisz do Michała_C ,wymieniał szybę w polsce powinien coś wiedzieć  :-V

Michal_C:
Przykra sprawa. Ja do x300 w Dabrowie Gorniczej dostalem szybe za okolo 500zl wraz z wymiana (malutki warsztat na Fryderyka Chopina). Jednak byla to szyba biala (normalnie chyba zielone sa montowane), bez zadnych udziwnien. W ASO mi krzykneli 1880zl. Problem moze byc z dostepnoscia od reki. Powodzenia :-super

Tygrys, masz wyczucie:D

jazabek wac³aw:
Ktoś z Was mam może jakieś doświadczenia z tymi szybami i sprzedającym ? Szyba nowa, zamiennik bez podgrzewania i blisko.

http://allegro.pl/jaguar-xj8-xj-8-xj-8-97-02-szyba-przednia-czolowa-i1962261735.html

TYGRYS3:
za taką cenę ? nawet bym się nie zastanawiał  :-V

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej