Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Nowi Forumowicze i Jaguary

x type 2.2 estate data prod 10. 2005. przebieg 134 tys mil czesc. i witam

(1/5) > >>

Muszingus:
Serdecznie witam forumowiczow na forum. To piekne auto mam juz prawie 3 lata. I jestem strasznie z niego zadowolony.
Mialem problem ze spiralka od swiec zarowych (w serwisie powiedziano mi , diagnostyka komputer £69.99 plus VAT nie zrobilem tego) .
Przestudiowalem cale forum i niezmiernie wdzieczny jestem za pomoc i wskazania kolegom forumowiczom.
Na poczatku wymienilem swiece zarowe £40 4 szt. Kolektor i EGR bylem w szoku iloscia brudu.
Wymienilem filtrr powietrza £11 i olejowy £6, olej silnikowy 6 i pol litra 5W30 ok £30. Zrobilem w sumie ok 700 mil ( ok 1000 km) z migajacymi swiecami zarowymi ( bez turbiny- czasem po odpaleniu silnika zanim sie pojawila na desce spiralka wszystko dzialalo wiec wiedzialem, ze i turbina tez nie moze byc uszkodzona, pewnego ranka przejechalem ok 4 km ale problem powracal).
Pojechalem na komp diag ale nie do Jaguara.
£35 badanie - komp z systemem  DELPHI 2.2 CRDi - MT/AT - 150Hp (post code CF40 1PZ) wykryl Fault Codes
P0402 Exhaust Gas Recirculation Flow Excessive Detected
P2263 Turbo/ Super Charge Boost System Performance.
Po zresetowaniu kontrolka zgasla i sie (odpukac) nie pojawila. kotek byl chory i kotek wyzdrowial :-clap
Jednym slowem; strasznie mi sie podoba Jagus(chyba sie powtarzam). Pozdrawiam raz jeszcze wszystkich forumowiczow i dzieki raz jeszcze i zaluje, ze wczesniej sie nie logowalem i

:-thank :-za :-yipee :-clap :-V :-R :-wings :-A :-super

Muszingus:
Hej. Musze dodac, ze ;
Raz na jakis czas i nie za czesto (zalozmy, ze raz na rok) do ropy dobrze jest dolac troche benzyny, na 50 litrow ropy ok 5 litrow benzyny (to nie zart) to przeczysci caly uklad paliwowy z roznych zanieczyszczen, ktore czasem sa w ropie i waznym tez jest , zeby w ogole uwazac gdzie rope tankujemy (to jest bardzo trudno stwierdzic, podam przyklad, wyobrazmy sobie sytuacje, ze na stacji paliw w zbiorniku konczy sie ropa a te zbiorniki przeciez co jakis czas czyszcza albo powinni czyscic -?), przypuszczam, ze nigdy stu procentowej gwarancji na to, ze nie ma zanieczyszczen w paliwie miec nie bedziemy i nie bardzo co mozna w takiej sytuacji zrobic, a kociaki sa bardzo czule na jakosc paliwa.
Co jeszcze bolalo/boli  mojego Jagusia?
1 plastik od nadmuchu pod przednia szyba potraktowalem silikonem,
2 nie bardzo rozumiem- czy tylna szyba a raczej mechanizm, ktory ja otwiera i zamyka, czy tez jest odpowiedzialny za wycieraczke w tejze tylniej szybie czy jest to oddzielny mechanizm, z czego by wynikalo, ze obydwa mam  do wymiany.
3 lusterka boczne ( te nie automatyczne) skladaja sie z kazdym razem latwiej., gdy go kupilem myslalem, ze sie w ogole nie skladaja.
 PS. Faktycznie kotek lubi jak sie kolo niego chodzi.
 :-za :-A :-super
 Pozdrawiam.

Cychol:
cześć  :-super

Pocoyo:
Witaj na forum :-tylko

kogutki:
:-witamy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej