Ponieważ poważnie przymierzam się do wymiany pewnych elementów układu jezdngo chciałbym uzupełnić moją wiedze w zakresie pewnych jego elementów.
Interesuje mnie:
- typ i numer części tarcz hamulcowych z przodu (jest niby wybór jeśli chodzi o tą część ale nie jestem pewien czy dokonam tego właściwego).
- ilość, wymienialność i typ (idealnie było by numery części) tulei wachaczy zarówno przedniej ( 2 wachacze) jak i tylnej osi (4 wachacze) - wiem mogę wejść pod samochód i sobie obejżeć, ale jestem na tyle laikiem że na podstawie tego co obejże wcale nie musze kupić dobrych częśći zamiennych.
Wiem że któreś (są niby 2 wachaczę na każde tylnie koło) są zintegrowane z tulejami i trzeba je wymienić całe - problem w tym że nie wiem które.
Nie ukrywam że interesuję się tym żeby zaoszczędzić parę złotych. Jak sobie każdy może uzmysłowić koszt wymiany tych elementów sam w sobie jest dość znaczny a Panowie z serwisu dokładają 100% do wartości każdej części + ekstra robocizne. Z kolei przeciętny mechanik rozkłada ręce....
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.