Witam ponownie i tym razem chciałbym prosić o ewentualne opublikowanie na naszym forum,zakresu obsługi technicznej w ciągu całego roku ,czy też między przebiegami kilometrowymi.
-Co wchodzi w zakres takiej obsługi?
-Jakie płyny i oleje w poszczególnych podzespołach powinny być wymienione?
-Jak podzielić obsługi techniczne na wiosenne przedsezonowe i zimowe,czy powinno się je wykonywać po przejechaniu odpowiedniej ilości kilometrów.
Może ktoś z forumowiczów ma dostęp do podobnych informacji,które zalecane są i wykonywane przez ASO czy też koncern Jaguar.
Myślę że dałoby to jasny obraz po jakich przebiegach,czy też w jakiej porze roku dana czynność powinna być wykonana.
Ułatwi to nam dbałość o nasze kotki,aby na czas zostały odpowiednio obsłużone i przygotowane do sezonu,i nie spowoduje narażenia na niepotrzebne zaniedbania,o których tutaj nie mało się pisze.
Mam na myśli te wszystkie zapytania i wołania o pomoc,jakie są wystosowane już po pierwszych objawach usterki,czy też typu KOT UMIERA POMOCY.
Mam nadzieję,że znajdą się zwolennicy mojej myśli i każdy łatwo będzie mógł sprawdzić co powinien KOTEK dostać i kiedy.
Pozdrawiam.
-