Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

automat nie jedzie

(1/4) > >>

DRUCIK:

Na wstępie jako nowy na waszym forum chciałbym się przywitać.
                      WITAM!
Wiem że były już wątki na temat nie działających automatów, ale żaden z nich nie może mi pomóc.
Do rzeczy, X type z 2003 2,5 właściciel twierdzi że najpierw nie działał mu wsteczny a trochę później nie rusza nawet do przodu. dolałem mu jakieś 2,3 l oleju (do stanu) i nic.
Wydaje się jakby zapinał bieg, bo po przełożeniu wajchy wydobywa się cichy odgłos, szum jakby wewnątrz wszystko się obracało i wskazówka obrotomierza opada o jakieś sto obrotów.  Auto niestety nawet nie drgnie.

kogutki:
witaj serdecznie na JaguarForumPoland i baw sie tu dobrze.

rozumiem, ze jestes mechanikiem, ktory "mu" pomaga tak:

1. jaki olej dolewales?
2. diagnostyka skrzynii odbywa sie za pomoca komputera. podlacz i sie dowiesz.
3. jezeli brakowalo ponad 2 litry oleju to niech "on" sie przygotuje na nowa skrzynia albo remont ...

DRUCIK:
Acha chciałbym żebyście mi opisali śrubę kontrolną poziomu oleju oraz gdzie ona się znajduje, żebym mógł się upewnić że do właściwego poziomu uzupełniłem olej.
Z góry dziękuję za pomoc.

DRUCIK:
Nie jestem niestety specem od automatów ( od jaguarów wogóle) raczej domorosłym "grzebaczem" na codzień nie praktykującym. Mam możliwość taniego kupna tego samochodu i nie wiem czy się w to pchać.

strawinski:
witam.
Zależy jak tani to samochód? bo jakby co to kupisz inną skrzynie i spokój. Ceny od 1000 do 3000 tys zł, ale kupa roboty przy wymianie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej