Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Radio Code
eMWuGSM:
--- Cytat: cobi w Kwiecień 24, 2012, 11:13:09 am ---
--- Cytuj --- A.Mem + PTY + >>
--- Koniec cytatu ---
Działa :-yipee
--- Koniec cytatu ---
Jak również i u mnie. (X-Type 2005, radio z CD)
Przy okazji kto produkuje to ....... ?
Na naklejce jest tylko że wyprodukowano na Węgrzech, nie ma producenta, nie jest to Blaupunkt (jak Fordy z analogicznego okresu), ma dziwne wtyczki (antena ma zupełnie dziwne złącze, tak samo reszta, nijak nie są kompatybilne z ISO). Na naklejce nie ma numeru seryjnego tylko jakiś śmieszny kod producenta. Samo wyciągnięcie radia też dość pokręcone.
BlackV6:
Denso przekombinowało a reszta musiala sie dostosowac ;D
eMWuGSM:
--- Cytat: BlackV6 w Maj 05, 2012, 13:06:16 pm ---Denso przekombinowało a reszta musiala sie dostosowac ;D
--- Koniec cytatu ---
Denso (Toyota) to tylko nava, a zwykłe radio to Visteon (makra Forda tak jak produkty włane np. Motorcraft, FoMoCo) i śmierdzi mi coś Philipsem.
Motyl:
--- Cytat: Maphius w Styczeń 04, 2012, 17:08:34 pm ---Uwaga!
Wszystkie opisane powyżej sposoby działają w 100% (sprawdzałem) ale jest jeszcze 1.
Otóż na amerykańskim forum znalazłem kombinację klawiszy: A.Mem + PTY + >> (należy je nacisnąć i przytrzymać w podanej kolejności). Swoje radio zablokowałem do poziomu "Please wait" tzn. źle podałem 3 razy kod. Po wciśnięciu powyższej kombinacji udało się odblokować radio BEZ KODU.
--- Koniec cytatu ---
U mnie zadziałało samo PTY + >> 8). Także wydaje mi sie ze odpowiednia kombinacja klawiszy A.Mem, PTY i >> jest w stanie odblokowac kazde radio w kocie :D
lmxlmxlmx:
Dla zainteresowanych powiem, że uzyskanie kodu w MMCars w Katowicach nie kosztowało mnie ani złotówki.
Przed zakupem samochodu niecałe 2 tygodnie temu zrobiłem u nich przegląd i wczoraj powołując się na tamtą wizytę poprosiłem o podanie kodu do radia.
Po wysłaniu mailem numeru VIN i jednym dniu oczekiwania, dzisiaj oddzwonili z kodem.
Generalnie wychodzi na to, że o ile było się w jakimś serwisie i wydało się u nich parę groszy to nagle opłata za kod nie jest wymagana ;)
Jeżeli natomiast chodzi o niemiecki serwis, który podał BlackV6 w pierwszym poście, wkleiłem gotową podkładkę i wysłałem w zeszły poniedziałek. Wczoraj odpisali, że nie ma sprawy, ale muszę dosłać skan dowodu rejestracyjnego (czego nie zrobiłem bo nie miałem akurat przy sobie i w zamian napisałem do MMCars tak na rybkę), także również mogę potwierdzić bezproblemową i bezkosztową współpracę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej