Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

sondy w X-type

<< < (2/3) > >>

kogutki:
sa to bledy sondy lambda. Bank 1 to jest tylny rzad, a sensor 1 to jest gorna sonda lambdy. sprawdz kostke
przy sondzie, ale przygotuj sie na wymiane sondy. powodzenia!

BlackV6:
Dzięki kogutki ,byłem u elektryka i z tego co mi łądnie przekazał na żadnej sondzie nie ma zasilania wiec problem pewnie będzie leżał gdzie indziej w takim razie ,tylko gdzie , po wymianie spalonego bezpiecznika i odpaleniu zaplonu idzie niezle zwracie po skrzynce z bezpiecznkami ,jest mozliwosc ze gdzies kabel sie mogl przerwac lub zgrzal sie prze wydech ?

kogutki:
aj. faktycznie moze to byc zwarcie w okablowaniu, jednak sama sonda takze potrafi miec zwarcie. od sondy chyba warto zaczynac. odlaczy sonde i zobacz czy bezpiecznik nadal przypali.

ty masz lpg?

BlackV6:
Kogutki właśnie sprawdziłem po odłączeniu nie wywala bezpiecznika ,hmm czyli gdzieś po drodze pojawiło sie zwarcie ,strasznie duzo pali wiec musze sie z tym uporać szybko :D nie nie mam Lpg :)

kogutki:
no jezeli po odlaczenie sondy bezpiecznik sie trzyma wniosek chyba taki ze sama sonda ma zwarcie ... a jezeli sonda
nie pracuje to ECU wyznacza caly czas bogata mieszanka i autko pali wiecej. chyba sonda do wymiana, aleluja i do
przodu  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej