Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

LPG w wersji USA

<< < (9/10) > >>

Konradop:

--- Cytat: Bedek w Styczeń 05, 2012, 11:32:39 am ---Trochę się wtrącę do gazu choć na razie nie mam zamiaru go montować. Czytam tu o emulatorach które nie spełniają swojej roli, adaptacjach pompy paliwa, mechanicznych przelewach i w związku z tym porozmawiałem z moim kolegom elektronikiem samochodowym i wyszło na to że trzeba by zrobić taki emulator który zmieniał by dane w zależności od obrotów silnika, dane ( napięcie) było by zmieniane w zakresie w jakim zmienia je czujnik na podstawie zmian ciśnienia ( ubytku paliwa ) - może właśnie taki emulator załatwił by sprawę - wiem kto by mógł to zrobić kwestia czy jest ktoś kto chciał by to przetestować ?? Ja nie dam rady bo nie mam LPG anie znam nikogo w okolicy kto ma X-a a co dopiero  w gazie.

--- Koniec cytatu ---

Witaj, a skąd jesteś ?
Jak z okolic Krakowa to ja mogę dać potraktować swojego kota jak królika  :-hehe
fajnie to zabrzmiało ...  :-nuts
w kazdym razie jak by działało to mogło by tu być dużo szczęśliwszych kotomaniaków :D

pozdrawiam

Bedek:
Jestem z Olsztyna więc drugi koniec ale to nie problem można wysłać. Wczoraj drążąc temat stanęło na dwóch koncepcjach pierwsza to proste urządzenie prawie jak obrotomierz tylko zamiast wskazówki sygnał o ciśnieniu ale jego dane były by obarczone błędem, drugie które dostawało by dane o obrotach silnika i wychyleniu przepustnicy, na podstawie tych danych tworzyło by sygnał o zmianach ciśnienia. Niestety jest ono mocno skomplikowane i wymaga napisania programu sterującego - nie wiem czy nie jest to przerost formy nad treścią i przelew nie jest łatwiejszy choć zastanawiam się co będzie się działo jak zrobi się przelew mechaniczny a silnik będzie pracował na benzynie ?? czy pompa poradzi sobie z tym ubytkiem chyba żeby zrobić na przelewie zawór odcinający ??? W niedziele powinienem mieć schemat instalacji zasilania silnika 2,5 w wersji na USA może to coś podpowie i da odpowiedź czy to o czym pisze ma jakikolwiek sens.

piotr170169:
Konradop - jezeli tak rewelacyjnie działa Ci instalacja gazowa, że widzisz tylko plusy, to napisz po jakiego groma chcesz być "królikiem doświadczalnym" w testowaniu wynalazków?
Naprawdę jestem ciekawy. :-chyt

dedel:
Nie widać wciąż nikogo z wersją USA w 100% zadowolonego z LPG. Ja zrobiłem już prawie 50tyś na zupełnie przeciętnej instalacji. CHEK świeci się w zasadzie cały czas i z tego powodu chciałem spróbować z przelewem, czy ktoś ma może schemat instalacji paliwowej, lub wiedzę jak powinien taki przelew być wykonany?

Konradop:

--- Cytat: piotr170169 w Styczeń 07, 2012, 18:26:09 pm ---Konradop - jezeli tak rewelacyjnie działa Ci instalacja gazowa, że widzisz tylko plusy, to napisz po jakiego groma chcesz być "królikiem doświadczalnym" w testowaniu wynalazków?
Naprawdę jestem ciekawy. :-chyt

--- Koniec cytatu ---

bo ja po-prostu czasami lubię zrobić coś dla dobra innych. To ze nie mam problemów nie znaczy ze mam się wypiąć na tych wokoło co mają ... i siedzieć cichutko i cieszyć się ukradkiem ze ja to mam dobrze ...
A jeśli mój jeździ i nic się nie dzieje to znaczy ze tez nie ma przypadkiem problemów z czym innym, wiec byłby dobrym "królikiem"
ps. nie ma to jak na siłę się spróbować odgryźć ...  :-\
ehhhh ... za stary juz na to jestem zeby na mnie działało  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej