Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

LPG w wersji USA

<< < (3/10) > >>

zadek07:

--- Cytat: domino w Październik 14, 2011, 18:47:34 pm ---Chyba nie problemu z gazem w wersji europejskiej...

--- Koniec cytatu ---

Jezeli instalator nie zna sie na rzeczy i nie oszuka czujnika cisnienia na listwie to tez jest problem

all bundy:
Mam wersję  (europejską) 3,0 z zamontowaną instalacją BRC plug&drive w ciągu 1,5 roku przejechałem 34 tys.km i nigdy nie zapalił Mi sie check.Przez ten okres z gazem nie miałem żadnych problemów.System lubryfikacji Flasch Lube zużył ok 2 l oleju smarującego.Wyszedłem z założenia ,że może drożej znaczy taniej tzn.zamontowac raz i mieć święty spokój z gazem.
Koszt mojej instalacji to chyba 4400 zl.+ ok 200 zł. lubryfikacja

P.S.Jestem forumowiczem który polecił gazownika bodiemu
(chciałem dobrze a wyszło jak zwykle)

domino:

--- Cytuj ---Jezeli instalator nie zna sie na rzeczy i nie oszuka czujnika cisnienia na listwie to tez jest problem
--- Koniec cytatu ---

Ale jest jeden tylko czujnik... :)

Na forum jest zdaje sie kolega ktory ma w amerykanie zrobiny przelew i brak problemu z kontrolka silnika....

ktr:
Rozwiązaniem problemu jest tylko przelew mechaniczny działający podczas jazdy na LPG. Sam u siebie zamierzam to zrobić w ciągu najbliższych tygodni. Bez przelewu będzie kicha i żaden emulator nie pomoże. Sugerowałbym założenie przelewu i wywalenie emulatora.

filar12:
Kolego daj znaka jak ci poszło koniecznie z mechanicznym przelewem.
W stangu jest bardzo podobny system zasilania (grupa ford) i przelew się nie sprawdził.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej