Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Zgasnął i już nie odpalił
andrew140785:
A nie zamigała Ci przypadkiem pomarańczowa sprężynka kiedy zgasł ;)? Jeśli tak to prawdopodobnie masz do wymiany czujnik położenia wałka rozrządu. Przerywanie silnika też się z tego bierze bo u mnie tak było a czujnik nie pokazywał żadnego błędu na komputerze. Objawy padania tego czujnika zaczynają się właśnie na rozgrzanym silniku a później nie chce odpalić.
natas1:
Witam
Miałem podobny problem tylko w innym TDCI, jechałem i nagle zgasł, powód pompa paliwowa padła, koszt naprawy to 1500 zł. Pozdrawiam
teddybear69:
@natas1 - no nawet nie strasz takimi kosztami :(
@andrew140785 - co ddo kontrolki to teraz sobie nie przypomne... możliwe, że świeciła się trzecia kontrolka koło poduszki powietrznej i tego silnika (czy co to tam jest namalowane - kwadrat i rurki). Czy teraz można jakoś zdiagnozowac czy to ten czujnik, skoro komputer o nim słowa nie powie?
Pozdrawiam
lexxus:
Jesli mamy wróżyć to ja też stawiam na czujnik położenia wałka - miałem te same objawy koszta nieduże i łatwo to cudo wymienić...
teddybear69:
No to oby... w takim razie ponowie pytanie: jak to zdiagnozować? trzeba wymienić na ślepo, czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy to ta usterka?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej