Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
JAGUAR XJ6 XJ40 Z 1995 ROKU JAK JEST ZIMNO NIE ODPALA pomocy
katar83:
--- Cytat: new_22 w Październik 05, 2011, 19:39:53 pm ---Witam jeżeli chodzi o numer to ja znalazłem taki numer EPS 1.953.185 albo FACET 9.0185
i tu mi się pojawia odnośnik DBC 12508
A co to poruszania się obrotościomierza to on się rusza w górę i w dół he he he . A tak szczerze to bardziej mi to przypomina drżenie niż jakieś większe skoki a nawet czasem może tych drgań nie widać . Rozmawiałem z pewnym elektrykiem to mówił że czujnik wału jak by był zepsuty to nawet na ciepłym silniku by coś się działo. Więc nie wiem już sam skoro rozmawiałem z innym i twierdzi że to może być ten czujnik . Aha powiedz mi jakiej grubości papierem wyczyścić ten czujnik żeby go może mocniej nie uszkodzić i o jakim amplifiera mówisz . Aha powiedzcie czy warto jakimś preparatem popsikać na styki co wy na to
--- Koniec cytatu ---
Zetrzyj tylko koncowke czujnika tak by nie bylo na nim korozji. Tak samo ze swoim zrobilem, jakos w tamtym roku i dziala do dzisiaj. Amplifier jest pod cewká, taka czarna kostka z wtyczká. Powoduje identyczne objawy jak czujnik kiedy sie zepsuje i tez przerabialem w identycznym modelu jak twoj.
new_22:
dobra dzisiaj jak czasu starczy próbuje to robić i opowiem co tam czy pomogło. Dzięki bardzo i pozdrawiam.
new_22:
Witam po dłuższej przerwie dziś czas pozwolił mi na wymontowanie czujnika położenia wału .
Zrobiłem jak kolega wyżej radził przeczyściłem go leciutko i użyłem preparatu na styki popryskałem ten przy czujniku i ten pod cewką . Zadowolony wsiadam do mego kota kluczyk w dłoń na start i uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nic nie zapalił .
co teraz radzicie koledzy
new_22:
Słuchajcie a może być coś takiego jak szczotki na rozruszniku że mi zabierają prąd i jak jest zimny to nie działa kumple tak miał w oplu więc pytam he he he .
Pozdrawiam
new_22:
Hej hej co taka cisza
szukam teraz używanego Amplifier tylko nie wiem kto coś takiego może mieć żeby podmienić i sprawdzić czy to to
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej