Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

JAGUAR XJ6 XJ40 Z 1995 ROKU JAK JEST ZIMNO NIE ODPALA pomocy

<< < (4/7) > >>

new_22:
Ale ten czujnik troszkę kosztuje

znalazłem zamiennik EPS co sądzicie

kogutki:
nie moge znalesc zamiennika EPS na necie i po raz pierwszy slyszy o zamieniku. podaj moze link do tego, albo
poszukaj uzywanego. numer czesci to DBC11501

katar83:
Jak obrotomierz skacze przy kreceniu silnikiem to czujnik nie koniecznie jest wadliwy. Jak obrotomierz lezy przy kreceniu to wtedy na pewno do wymiany.
Możesz wykręcić czujnik i samą końcówke metalową przetrzeć papierem ściernym bo zwyczajnie po pewnym czasie lubi korodować.
Nie da sie wykluczyć amplifiera, tej czarnej kostki pod cewką. Też dobbrze przeczyścić styki.
W haynesie jest też dział jak oba sprawdzić.

new_22:
Witam jeżeli chodzi o numer to ja znalazłem taki numer EPS 1.953.185 albo FACET 9.0185
i tu mi się pojawia odnośnik DBC 12508

A co to poruszania się obrotościomierza to on się  rusza w górę i w dół he he he . A tak szczerze to bardziej mi to przypomina drżenie niż jakieś większe skoki a nawet czasem może tych drgań nie widać . Rozmawiałem z pewnym elektrykiem to mówił że czujnik wału jak by był zepsuty to nawet na ciepłym silniku by coś się działo. Więc nie wiem już sam skoro rozmawiałem z innym i twierdzi że to może być ten czujnik . Aha powiedz mi jakiej grubości papierem wyczyścić ten czujnik żeby go może mocniej nie uszkodzić i o jakim amplifiera mówisz . Aha powiedzcie czy warto jakimś preparatem popsikać na styki co wy na to

daniel:
Przeczyścić styki jakimś contact cleanerem zawsze warto.
Właściwy dla Twojego autka czujnik to DBC11501. Nie kosztuje znowu tak dużo, nie przesadzajmy, te 200pln to nie majątek. Chcesz jeździć jaguarem, a to za dużo?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej