Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Jaki olej do 2,0d z przebiegiem pow 200tys

<< < (3/5) > >>

Trigojunior:
Jakość Selenii jest bardzo dobra dlatego zacząłem poszukiwania od tej właśnie firmy...wrzuciłem linka bo nie za bardzo się znam na tych symbolach, oznaczeniach, itp...dla mnie olej to różnica tylko w 5W/30;10W40 itp...więcej się nie znam i wolę żeby ktoś rzucił okiem

kogutki:
Jaguar zada spelnienie Norm Ford WSS-M2C-913-B. Jezeli ten olej spelnia tego, to lej smialo :) Na stronce, do
ktorej prowadza link niestety nie ma informacje o tym.

marlboroman:
Ja bym nie dal ponad 100zl za 2l oleju...

Trigojunior:
Tu można znaleźć dokładne dane o nim ale trzeba ręcznie wejść w ten konkretny olej (Auto->Oferta->Oleje silnikowe->Selenia WR P.E.  (3 od dołu)

co do ceny za olej...zawsze można kupić w Tesco...ale takimi olejami to ja mogę co najwyżej łańcuch w rowerze przesmarować...

Tak to zazwyczaj bywa że jak oszczędzasz nie na tym co potrzeba to się w końcu na tobie odbija...

kogutki:

--- Cytat: Trigojunior w Wrzesień 01, 2011, 16:23:19 pm ---Tu można znaleźć dokładne dane o nim ale trzeba ręcznie wejść w ten konkretny olej (Auto->Oferta->Oleje silnikowe->Selenia WR P.E.  (3 od dołu)

--- Koniec cytatu ---

ale gdzie ... "tu" ? na stronke ktora wczesniej podales nie widze opicje "auto...oferta...oleje..."

a ty tam znalazles aprobate WSS-M2C-913-B?

Co do cena, to jest kosmos IMO, oczywiscie sa roznicy w jakosci oleju, ale nie az taki. Orygynalny olej Ford
dedykowany do tego silnika kosztuje tyle samo .... za 5 litrow. Nazywa sie Ford Formula F 5W-30. O ile sie
nie myle jest produkowany przez Castrol.

http://www.olejedosilnikow.pl/syntetyczne/72-olej-ford-5w-30-formula-f-5w30-5l.html

Ale kazdy ma swoje preferencje, wazny zeby ten szampanski olej z wloch spelnia norm.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej