Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Bezpieczniki i przekaźniki #2

<< < (7/12) > >>

kmariank:
Witam jestem pierwszy raz na forum. Posiadam Jaguara X-TYPE  2.0  D  130 KM  2003 r. Przegłądałem wątek z bezpiecznikami ale nie mogłem znaleść. Poszukuję bezpiecznika który odpowiada za webasto lub dewasto żeby odłączyć - jest to podgrzewanie układu. proszę o pomoc pozdrawiam

bosniak:
Nie ma czegos takiego jak dewasto no chyba ze zdemolowane webasto, a juz napewno nie w Jaguarze.

Tyskiejag:
Diesel ma chyba podgrzewacz elektryczny (tzw grzałki nurnikowe) zamontowane na dojściu do nagrzewnicy:

Auxillary Heater (Diesel Only)
The auxillary heater aids in warming the engine and interior compartment. It is integrated into the cooling system and is automatically switched on or off depending upon the coolant temeprature, while the engine is running. There are two types of auxillary heater, either fuel fired or electric. Vehicles are only fitted with fuel fired heaters in certain cold climate conditions.

http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php?topic=2332.0

Sebastian X:
Bezpiecznik F38 "Auxiliary Heater"

slawek:
Niektóre wersje z silnikiem 2,0 D mają webasto. Jest to jednak tylko podgrzewacz silnika, działający tak jak podgrzewacz elektryczny. Włącza się automatycznie po uruchomieniu silnika przy temperaturze powietrza poniżej 4-ch stopni C.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej