Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Wosk koloryzujący
Griszaa:
Witam. Może miał ktoś styczność z woskami/szamponami koloryzującymi, jest to cos warte ? Kupiłbym z Sonax-u albo Turtlewax-a, ale nie wiem która firma lepsza.
booschmen:
Ja mam z sonaxu i jak umylem i nalozylem na powiedzmy polowe klapy bagaznika to po dokladnym wytarciu widac jakby lakier byl bardziej zywy tzn jest ciemniejszy ale jego kolor jest wydajniejszy powiedzial bym widac glebie koloru i ta woskowana czesc w sloncu wyglada jakby byla mokra czyli widac roznice wiec zabieg przeprowadzilem na calym kocie (w piatek przejezdzajac przez rynek w krakowie uslyszalem tylko (O JA):D
cziff:
Tylko uważaj, te woski koloryzujące brudzą uszczelki :-\
marlboroman:
Rowniez stosowalem wosk koloryzujacy sonax, efekty sa moim zdaniem lepsze niz twardy wosk tej firmy. Niestety nie mam porownania ze srodkami z wyzszej polki. Kosztuje niewiele, proces wymaga cierpliwosci i wysilku ale w nagrode dostajemy swietny efekt w niskiej cenie i porzadny trening ramion ;D :-super
Co do uszczelek, instrukcja kaze je zabezpieczyc specjalnym srodkiem jednak w moim przypadku nie zastosowalem sie i nie odbilo sie to na ich kolorze ;)
Sebastian X:
--- Cytat: Sawicki w Sierpień 14, 2011, 13:27:54 pm ---Kupiłbym z Sonax-u albo Turtlewax-a, ale nie wiem która firma lepsza.
--- Koniec cytatu ---
Osobiście z tych dwóch to szedłbym w Sonax.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej