Dział Techniczny > Warsztaty i sklepy
Gdzie serwisować Kota w Łodzi
marlboroman:
--- Cytat: RPZ w Sierpień 02, 2011, 21:48:52 pm ---Pilot autoalarmu - 684zł
Kluczyk surowy - 142zł
Docinanie kluczyka - 82,36zł
Programowanie pilota - 137,27zł
--- Koniec cytatu ---
jazda jagiem - bezcenne :-V
Robi wrazenie musze przyznac... Dzis pytalem w punkcie dorabiania kluczy, faceta chyba poniosla fantazja kiedy zobaczyl kluczyk od jaga, 250pln za sam kluczyk z docieciem. W nastepnym tygodniu zrobie recon w aso forda, mam nadzieje na pozytywne zaskoczenie.
RPZ:
Nie dziwne wcale, że się szuka alternatywy dla ASO. Tylko, że takie rzeczy jak kluczyk, to raczej niewiele firm będzie mogła zaproponować - zwłaszcza, że zależało mi na całości (pilot + kluczyk). Przyznaję, że ładnejszy jest od mojego starego kluczyka.
Pocieszyłeś mnie tylko faktem, że wybrałem serwis tańszy niż punkt dorabiania kluczy, o którym Ty wspomniałeś ;)
marlboroman:
Ładniejszy? Masz na mysli inny ksztalt/model?
RPZ:
Wygląd jest niemalże taki sam. Układ klawiszy i przycisku rozkładającego się nie zmieniły.
Uważam, że jest ładniejszy dlatego, że zrobiony jest z przyjemniejszego w dotyku tworzywa - też plastik, ale lekko chropowaty a nie gładki jak klapa od sedesu. Po drugie na przycisku wysuwającym kluczyk jest ładnie wytłoczona mordka kota.
Teraz pewnie wyjdę na ignoranta, bo ktoś powie, że takie kluczyki są w każdym jagu, ale co tam! Mój poprzedni był gładki i bez tego przetłoczenia. Poza tym nie było wyraźnego momentu, kiedy przycisku powinny zadziałać, a w nowym jest wyraźnie wyczuwalny skok mikrostyku.
Hmmm... Tyle gadania, a to tylko kluczyk :P
Jest ładna pogoda, więc idę umyć kota :)
pozdrawiam
marlboroman:
Juz myslalem ze masz jakis superkluczyk od XKR-S :P. Moj jest wlasnie z takiego matowego plastiku i z glowka kota na przycisku.
A kotka wlasnie umylem i 1 warstwa twardego wosku polozona, ciezka praca w pocie czola przez pol dnia ale efekt... :-super
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej