Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Nowi Forumowicze i Jaguary

Witam i proszę o pomoc

<< < (2/2)

Nochal:
Wycenę to masz pewnie za darmo jak warsztat później wykonuje naprawy - tu jest tak samo.
Ja mówię o koszcie związanym ze wstępną oceną samochodu PRZED zakupem i przygotowaniem opisu stanu technicznego wraz ze szczegółową listą koniecznych napraw i ich wyceną. To nie jest coś co zajmuje 5 minut i warsztat nie ma pewności czy w ogóle kupisz samochód i czy będziesz go u nich robił. Możesz oglądać wcześniej 10 samochodów ale kupisz pewnie tylko jeden albo wcale  - pewnie dlatego jest to usługa płatna. 
Oczywiście możesz zrobić ocenę samemu i jeśli się na tym znasz to sam umiesz wycenić naprawy - ja jestem zwykłym użytkownikiem samochodu i się na tym słabo znam i dlatego wolę zapytać fachowców ( tu na forum oraz w warsztacie )  i wiedzieć ile auto będzie mnie kosztowało wraz ze wszystkimi naprawami, bo cena zakupu to czasami może być tylko wierzchołek góry lodowej......

Ale jak masz warsztat który robi to za darmo to może przy zakupie następnego i ja skorzystam :D :-super

martinezx1:
Witam,

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie i cenne uwagi, a kogutki za chęć oglądania ze mną kociaka. Niestety autko jest bardzo chore, a wręcz umierające. Doprowadzenie go do stanu przyzwoitości jest niestety ponad moje siły i finanse. Może ktoś kto ma warsztat i dużo dużo pasji coś jeszcze z niego zrobi. Stoi sobie w komisie na Łopuszańskiej 25, a ceniony jest 4600 pln. W załączonym linku macie zdjęcia i powiem, że na zdjęciach wyglada jeszcze jak cie mogę, ale stan faktyczny jest zły. Cale auto było malowane i wygląda jakby to było robione na szybko. Bardzo dużo rdzy spod tego lakieru wychodzi. Tylko płakać nad stanem tego kociaka, ale może ktoś go przygarnie.

http://picasaweb.google.com/martunezxx1/KotekDoPrzygarniCia#

Ja się nie poddaję i poszukiwania będą trwały tak długo, aż kupię ....

Pozdrawiam,
martinezx1

adam:
4600 to 2,50 zł za kilogram, cena w sam raz...

daniel:
Wesołe: skrzynia reanimowana za 8k, a koszt auta 4,6. Taaa...

adam:
Inflacja  :-hehe

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej