Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x-type, samoczynnie włącza się nawiew

<< < (2/3) > >>

zadek07:
ok wiec jezlei masz modul LCD to jest tam taki osobny modul pod deska do sterowania nawiewow. Najlepiej jak wyciagniesz LCD i po kablach dojdziesz gdzie on siedzi. 2 kable ida do niego od LCD. Stawiam ze cos jest z nim nie tak, albo cos z wiazka. Sam modul to koszt w granicach 150zl

frog70:
Dzięki bardzo za radę, spróbuję jutro i dam znać co i jak. Jeśli nie będę miał czasu (wyjeżdżam w czwartek na wakacje), to napiszę za tydzień. Tymczasem pozdrawiam i życzę udanego i słonecznego wypoczynku :-)

frog70:
Właśnie wróciłem z wakacji i postaram się sprawdzić ten moduł, o którym pisałeś. Jeśli mogę jeszcze prosić o radę, to napisz mi jak zdemontować ten wyświetlacz, żeby dostać się do tego modułu. Nie chciałbym czegoś zepsuć lub urwać. Pozdrawiam :-)

frog70:
Szczególne dzięki dla zadka07, który udzielił mi rady, co mogło nie działać w moim samochodzie. Jak się w końcu okazało, przyczyna, która powodowała, że włączał mi się nawiew była bardzo prozaiczna. Kostka pod stacyjką miała spięcie i powodowała moje problemy. Po jej wymianie wszystko wróciło do normy, a ja znowu cieszę się z jazdy moim kotkiem. Pozdrawiam wszystkich :-)

MrArt:
Mam podobny problem,nawiew kabiny włącza się po ok 10 min od zamknięcia samochodu i jedzie ciągiem ale wystarczy włożyć kluczyk do stacyjki,przekrecić do zapłonu i się wyłącza.Kostki pod kierownicą sprawdzone,wyglądają ok,wypsikane środkiem do elektrostyków.Co jeszcze ewentualnie sprawdzić....ten moduł za panelem lcd????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej