Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena

Ryszard Kalisz ma teraz XF. Gratulujemy!

<< < (5/8) > >>

Tom:
Poznałem Pana Rysia w knajpie, bardzo miły, zabawowy chłop, nie jestem miłośnikiem tej opcji politycznej, ale po co tak od razu obrzucać człowieka błotem, skupiłbym sie na samochodzie - najbrzydszy Jaguar jaki kiedykolwiek powstał, ale ponoć o gustach sie nie dyskutuje :)

IHP:
Kudrycka ma Jaguara XFR ;D

Arturo85:
a Arłukowicz ma X-Type :-super

@Khamsin: Bad sound kills good music!

khamsin:
Kogutki...
Sam zaznaczyłem, że nie jest na miejscu owo porównanie aczkolwiek dobrze oddaje istotę rzeczy.
Niestety akurat o historii mam dość dobre pojęcie i wiem rownież, że Hitler prawa jazdy nie posiadał a pierwszego Mercedesa kupił za partyjne (z grubsza rzecz biorąc) pieniądze i w teorii też nie dla siebie ale jako pojazd służbowy... to wszystko jest jasne i nic co by tym faktom przeczyło nie napisałem! Natomiast to on zdecydował jaki to miał być samochód i to dla niego był on kupiony i to on go używał i to JEGO GUST I WOLA zadecydowała.

Co do uprawianai polityki... to jeżeli ktoś pisze jak fajnie jest, że Kalisz to fajny chłop i ma gust -to już jest "wcieranie się w politykę". Ja tylko nie mogę pogodzić z takimi bzdurami -jak... "świetnie ubrany" etc. Poza tym swoje zdanie już przedstawiłem. Mam prawo? Nikogo też nie obraziłem jak mnie tu wcześniej na tym forum obrażano. I tak jak właśnie aktualnie owym wpisem o "Faktcie", który jak się okazało napisany był z inną intencją ale zabrzmiał tak jak zabrzmiał co miłe nie było -ale... to wyjaśniliśmy i nie mam pretensji!

A wracając do powyższego porównania pana Kalisza do... uczyniłem odpowiednie zastrzeżenie. Wyraźne!!!
A że jest owo porównanie mocne to prawda ale może tym wyraźniej pokazuje mechanizm, na który chciałem zwrócić uwagę. Większych zastrzeżeń chyba nie musiałem czynić bo i tak wiadomo o co chodzi i chyba nikt nie wziął na poważnie, że chodzi o to aby porównać naszego polityka do drugiego największego zbrodniarza XX w. o ile nie w całej historii.

Ja na tym forum i tak widzę masę nieprzyjemnych i niegrzecznych komentarzy politycznych bynajmniej nie świadczących dobrze o piszących a przemycanych niby mimochodem i... wtedy jest cisza, co? Ja postanowiłem dla przyzwoitości właśnie jasno postawić pewne sprawy. Jak się dokopie tej czy innej (ale zasadniczo zawsze tej) opcji polityczne to wszyscy się cieszą i jest wpożo, nie?
Otóż nie jest wpożo! Nie raz walczyłem tu o to aby właśnie w porządku było. Bo różne sytuacje z moim udziałem miały tu miejsce. A ja swoje lata mam i swój rozum i poczucie godności i... przyzwoitości. Czasami ono się odzywa głośniej. I rzecz w tym, jak niektórym się to może wydać czymś przeciwnym, że właśnie o przyzwoitość mi chodzi najczęściej!

Bad sounds... to tylko proste hasło nic więcej. Good music kills MTV and Co, You Know?

saulinek:

--- Cytat: IHP w Lipiec 18, 2011, 12:19:41 pm ---Kudrycka ma Jaguara XFR ;D

Leszek ma ale ze Baska nie wiedzialem  znam Leszka b.dobrze nawet kiedy mowilem zajrzyj na forum  ;)

--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej