Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
6000km w XJ40 po Europie
e_gregor:
Świetny tekst.
Ale muszę Ci powiedzieć, że zawiechę to masz do roboty. Mój XJ40 jest świeżo po konwersji z nivo na konwencjonalny zawias. Nie jest za nisko, zapakowany klamotami w bagażniku i trójką pasażerów prowadzi się bardzo pewnie i stabilnie. Pofalowania drogi czy dziury też nie przeszkadzają.
katar83:
--- Cytat: daniel w Lipiec 05, 2011, 12:51:59 pm ---A z tym spalaniem na polskim paliwie to już bym tak nie przesadzał że jest tragedia. Tankowałeś dobre paliwo, ale weź pod uwagę po jakich drogach i w jaki sposób jechałeś "tam" i tutaj -> tu bym szukał przyczyny różnicy w zasięgu.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chodzi o spalanie i jakość paliwa to w moim przypadku dość łatwo to stwierdzić. Wciskam na spalanie instant i sprawdzam do ilu moge zejść jadąc najoszczędniej jak sie da. W przypadku gorszego paliwa co bym nie robił nie uda mi sie wycisnąć więcej niż 30mpg z licznika. Zazwyczaj jest to coś w okolicy 26mpg Na dobrym paliwie bez problemu jadąc bardzo spokojnie te 50/55mph prostą drogą moge uzyskać 31/32mpg. To jest nawet 17% różnicy więc dobrze napewno nie jest. Oczywiście te wyliczenia tyczą sie dróg polskich i paliwa tankowanego w Polsce. Połowa miejsc w których tankowałem w Polsce według moich spostrzeżeń sprzedawało kiepskie paliwo. Druga połowa - bardzo porządne. Jeśli wezme kilometry przejechane pod uwage to też mniejwięcej tak wychodzi.
A co do zawieszenia napewno tak, moje jest standardowe zawieszenie bez nivo, ale amortyzatory po tylu latach już nie są tak dobre jak kiedyś. Generalnie prowadzi sie pewnie tylko przy pofalowanych drogach buja tyłem na pewno za mocno. Czuć to szczególnie kiedy jest ciężko z tyłu. Na szczęście w UK nie ma takich dróg za wiele więc moge spokojnie sie do tego przybrać bez żadnego pośpiechu.
Przednie zawieszenie zrobiłem przed wyjazdem do Polski i jest ok. Wymiana większości gumek.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej