Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

kontrolka oleju

<< < (2/3) > >>

Angus73:
Witajcie, wziąłem się za naprawę i po porównaniu schematu który dostałem w poprzednim komentarzu z obrazem "na żywo", wychodzi mi, że miejscu zaznaczonym na zdjęciu czerwoną strzałką, powienien być czujnik. Ale go nie ma. Nie wiem, czy mam pompę innego typu, czy może "źle" patrzę. Będę wdzięczny za sugestie.
Pozdrawiam,

kogutki:
Hejka, moze podaj jeszcze dokladnie rocznik i jaki silnik. Ogolnie Ser. III ma dwie, niezaleznych czujnikow cisnienia
oleju, jednego dla kontrolke, drugi dla wskaznika. Co mowi wskaznik? Tez brak cisnienie?

W schemacie powyszym nie ma zadnego czujnika, a przy filtrie masz zawor cisnienie a nie czujnika.

Angus73:
Dzięki za info. To jest SIII 4,2 z 1984r. Problem polega na tym, że pali się kontrolka oleju, cały czas. Sprawdziłem ilośc oleju - pełno. Teraz pytanie o ten czujnik czy raczej czujniki w takim razie, gdzie go/ich szukać? Wskaźnik ciśnienia oleju od początku kiepsko działał. Raz pokazywał raz nie. Jak pokazywał to wartości były ok. Z góry dziękuję za pomoc.

TYGRYS3:
plecam ta strone ,napewno pomoze  :-V

http://www.jaguarclassicparts.com/html/JCPFrames.html?languageId=0&Country=UnitedKingdom&applicationType=JCP

Angus73:
He, he. Genialna ;-) dzięki. Pytanie tylko, czy pojemność 4.0. jaka tam jest podawana, można traktować jako 4.2. w SIII?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej