Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko) > Jaguar News & Jaguar Scena
Spyshoty XE
TYGRYS3:
skoro to tylko muł ...to nie chcę widziec wyniku tej krzyzówki :-chyt
będzie pewnie wyglądał jak skrzyżowanie muła z jeżem :-thumpdown
khamsin:
Po co się tak podniecać?
Przecież to tylko wóz testujący układ napędowy i to w bardzo wczesnym stadium projektowym. Ostateczny kształt karoserii będzie zupełnie inny -jaki- nie wiadomo. Więc po co te komentarze jak wygląda skoro to nawet nie jest oklejony i zdeformowany prototyp właściwy tylko "karoseryjny składak". Jest niemal pewnym, ze nie będzie wyglądał jak teraz ani jak na zdjęciu z przodem ala XJ (czy poliftingowy XF). Niewykluczone, że wyglądem będzie bardziej nawiązywał do E-Type'a niż to czyni obecnie XK. Możliwe... teraz nie ma co się rozgrzewać, trzeba czekać na konkrety. Moim zdaniem na następce E-Typa z silnikami V6 to on nie ma szans. Piszą, że ma być konkurentem dla Boxstera/Caymana ale wygląda na to, że bardziej jednak Z4 i SLK. Ale właściwie to nic nie wiadomo i jeszcze wiele może się zdarzyć...
kogutki:
no khamsin, spokojnie, chyba juz kazdy rozumial ze w tym "mini-xk" jest tylko technologia nowego wozu, i prawda,
nikt nie wie, jak on bedzie wygladal. tak jak przy premiery nowego xj-a, tak dowiemy sie dopiero w momencie
odsloniecie (ktora napewno transmitujemy na forum na zywo jak zawsze), a to juz nie tak daleko chyba, cytuje
donos z naszego facebookowego profilu:
--- Cytat: JaguarClubPoland na facebook ---Mówiąc o planach na przyszłość Jaguara, Karl-Peter Forster i Ralph Speth potwierdzili, że model XE zostanie odsłonięty światu na przyszłorocznym salonie samochodowym w Genewie.
--- Koniec cytatu ---
Michal_C:
--- Cytat: Przemek w Czerwiec 24, 2011, 15:28:03 pm ---
--- Cytat: Michal_C w Czerwiec 24, 2011, 07:48:42 am ---Smutne to...XK w mniejszej skali.Ja rozumiem, ze Jaguar musi walczyc o rynek, tutaj akurat z SLK i Z4/BMW3, dlatego pozwole sobie cicho zignorowac ten model :-gwizd
--- Koniec cytatu ---
Następny... ;D
Przecież to jest tylko muł testowy - jeszcze nic nie wiadomo o wyglądzie nowego modelu !
--- Koniec cytatu ---
Nie chodzilo mi o wyglad w kontekscie detali. Sama skala mi nie odpowiada. Tak jak Z4, SLK, Boxter itp itd, bedzie to mniejszy brat XK, wersja okrojona i tyle.
Wymogi rynku. Jaguar mi sie kojarzy z samochodem o konkretnej masie i wielkosci. Nawet E-type ma 4,7m dlugosci, mimo iz wydaje sie mniejszy. A kto stal obok takiego, wie, jakie wrazenie sprawiaja 2 metry maski przed szyba. A to na zdjeciu wyglada jak taki maly zniewiescialy Jaguarek dla pan, lub mezczyzn robiacych sobie makijarz z rana. Wiem, moze ekstremalne jak na te czasy poglady, ale hipokryty z siebie nie bede robil.
Ten model nie urosnie do oficjalnej prezentacji, inaczej by uzyli wiekszej budy do testow.
Przemek:
--- Cytat: Michal_C w Czerwiec 25, 2011, 08:17:48 am ---
--- Cytat: Przemek w Czerwiec 24, 2011, 15:28:03 pm ---
--- Cytat: Michal_C w Czerwiec 24, 2011, 07:48:42 am ---Smutne to...XK w mniejszej skali.Ja rozumiem, ze Jaguar musi walczyc o rynek, tutaj akurat z SLK i Z4/BMW3, dlatego pozwole sobie cicho zignorowac ten model :-gwizd
--- Koniec cytatu ---
Następny... ;D
Przecież to jest tylko muł testowy - jeszcze nic nie wiadomo o wyglądzie nowego modelu !
--- Koniec cytatu ---
Nie chodzilo mi o wyglad w kontekscie detali. Sama skala mi nie odpowiada. Tak jak Z4, SLK, Boxter itp itd, bedzie to mniejszy brat XK, wersja okrojona i tyle.
Wymogi rynku. Jaguar mi sie kojarzy z samochodem o konkretnej masie i wielkosci. Nawet E-type ma 4,7m dlugosci, mimo iz wydaje sie mniejszy. A kto stal obok takiego, wie, jakie wrazenie sprawiaja 2 metry maski przed szyba. A to na zdjeciu wyglada jak taki maly zniewiescialy Jaguarek dla pan, lub mezczyzn robiacych sobie makijarz z rana. Wiem, moze ekstremalne jak na te czasy poglady, ale hipokryty z siebie nie bede robil.
--- Koniec cytatu ---
No ja też bym wolał gdyby Jag produkował same 5-metrowe krążowniki, a nie pchał się w niższe segmenty modelami XE i XS no ale takie są prawa rynku. Jeśli się nie rozwijasz to się cofasz.
Okrojona wersja XK? Nie sądzę. Oba auta XK i nowy XE/E-Type będą zupełnie różnymi autami dla innych klientów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej