Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
jakim cudem samochód 3.0 v6 tak mało pali ?
booschmen:
W katalog nigdy nie patrzylem a co do turba to 2.5 V6 miala cos takiego jak "softturbo" czyli turbina ktora dzialala na niskich obrotach pozniej sie wylaczala ale szczerze mowiac nigdy jej nie znalazlem przy kolektorach jej nie bylo wiec podejrzewam iz w rzeczywistosci tez tego nie bylo, natomiast co do mocy to nie mozna narzekac moment na tyle dobry ze jadac na 5 biegu ktos cie spowolnil do 30-40km/h dodales gazu i auto jechalo dalej bez zednych szarpniec. Co prawda nie zbieral sie tak jakbys wrzucil 3 ale jechal bez przeciarzania silnika. Zaleta silnika V.
askom:
Od wczoraj Panowie tak dla rozrywki jezdzilem po krakowie z lekką nogą. Delikatnie i ekonomicznie - dostojnie jak i moze ja kotka wypada i jaja są jakies - 8.8 l na 100 km po miescie .
Od jutra bedę jezdzil agresywnie - ciekawe czy uda mi sie osiągnac 12 l na 100 km :))) i przy okazji nie dostac mandatu.
W odniesieniu do Pana ktory sugerowal ze auto mam " przytkanie " = NIC TAKIEGO ! :)
Ma fuul power - nawet bylem nim na hamowni i jak na swoje lata ma minimalną utrate mocy do jest normalne przy tym przebiegu ( 172.000km ) .
MIŁEGO WEEKENDU - pozdrawiam
Kokos25:
Kurde czytam posty... Bo to powiem ze skoro macie w trybie mieszanym 9 litrow czy 10 to mniej niz moje wcześniejsze auto :p po miescie nie jezdze :p
Nawigacja
Idź do wersji pełnej