Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Jak zaprogramować otwieranie bramy tak aby te przyciaski w Jagu mi to otwierały?

(1/3) > >>

bodi:
Mam niewielki problem...
Nie wiem jak zaprogramować otwieranie bramy wjazdowej (nie drzwi garażowe tylko brama na posesję) tak, żeby ją otwierać jednym z trzech przycisków znajdujących się koło lusterka wewnętrznego.
Mam siłownik do bramy MyHouse SL1 (to jest taki tańszy klon automatyki NICE kupiony w Leroy Merlin).
Próbowałem robić to zgodnie z opisem w książki Jaga, ale nie daje żadnych rezultatów.
Wogóle to niektóre fazy programowania przebiegają inaczej niż jest to tam opisane.
Np. gdy trzymam wciśnięty przycisk na oryginalnym pilocie od bramy i ten w Jagu, to powinna migać dioda na środkowym przycisku w Jagu najpierw wolno a potem szybko i wtedy można puścić już obydwa przyciski...
a u mnie na początku świeci ciągle a po ok. 10-15 sek zaczyna wolno migać i tak już zostaje a mi po ok 30-40 sek przestaje już wysyłać sygnał pilot od bramy

Więc pomyślałem, że powinienem zaprogramować inną metodą (dla kodu zmiennego), ale też są jakieś śmieszne sytuacje które odbiegają od tego jak jest napisane w książce od Jaga.
Ktoś wie o co w tym chodzi?
Jakieś sugestie?

bodi:
mam trochę więcej informacji o pilocie od bramy
częstotliwość pracy 433.92 MHz
Modulacja fali nośnej z kodowaniem AM OOK
kod dynamicznie zmienny 64 Bit

Choina:
... a częstotliwość w US to 315MHz. Także szkoda czasu.

PrzemkoS:
Jakiego rocznika masz auto?

bodi:
2004
masz w dolnym opisie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej