Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Dobra sprawdzona i bezawaryjna instalacja LPG do 3.o AWD amerykan

(1/4) > >>

bodi:
Zacznę od tego, że tym razem próbowałem poszukać na forum tego trematu, ale nie znalazłem wyczerpujących wypowiedzi.
Moje pytanie jest takie :
Jaka jest najlepsza instalacja gazowa do Jaga X-Type 3.0 AWD wersja amerykańska. Proszę tylko osoby, które same mają gaz w identycznym aucie lub podobnym, żeby podzieliły się swoimi doświadczeniami z użytkowania ich instalacji gazowych.
Jakie mają komponenty?
Kto zakładał?
Ile kosztowało?
Czy mają jakieś problemy z instalacją?
Czy kiedykolwiek miały w przeszłości jakieś problemy i jak zostały usunięte?
Czy świecią się jakieś kontrolki lub mają jakieś błędy nawet gdy instalacja działa bez zarzutu?
Jakie macie spalanie na gazie w swoich instalacjach???!!!
Dzięki

dedel:
Przejechałem już na LPG 30tyś km bez problemów. Instalacja działa poprawnie jednak jak do tej pory mój instalator nie poradził sobie z palącym się wciąż "chekiem" oraz szarpaniem przy 60-80 km/h (1500 - 2000 obr/min).
Spalanie uzależnione jest od stylu jazdy i trybu (miasto/trasa) i waha się w granicach 11 - 21 l/100km.
Na lpg-forum co fachowiec to inna opinia, z chekiem wszyscy maja problem. Najczęściej radzą sobie poprzez dorobienie przelewu. Mój gazownik uparł się, że załatwi to przez odpowiedni emulator. Miałem już 4 i jak na razie najbliższy ideałowi jest AEB.
moja konfiguracja choć krytykowana daje radę (Gurtner czrny, Valtek 34, Zenit)

filar12:

--- Cytat: dedel w Czerwiec 12, 2011, 22:49:32 pm ---Przejechałem już na LPG 30tyś km bez problemów. Instalacja działa poprawnie jednak jak do tej pory mój instalator nie poradził sobie z palącym się wciąż "chekiem" oraz szarpaniem przy 60-80 km/h (1500 - 2000 obr/min).
Spalanie uzależnione jest od stylu jazdy i trybu (miasto/trasa) i waha się w granicach 11 - 21 l/100km.
Na lpg-forum co fachowiec to inna opinia, z chekiem wszyscy maja problem. Najczęściej radzą sobie poprzez dorobienie przelewu. Mój gazownik uparł się, że załatwi to przez odpowiedni emulator. Miałem już 4 i jak na razie najbliższy ideałowi jest AEB.
moja konfiguracja choć krytykowana daje radę (Gurtner czrny, Valtek 34, Zenit)

--- Koniec cytatu ---

Kolego nie wszyscy na lpg-forum maja problem z check a z emulatorem powalcz musi być oki.

Emulator ciśnienia musi być i odłącz pompę  pb zwłocznym wyłącznikiem automatycznym podczas pracy na lpg.

Ja mam zwykły stagowski emulator i jest oki w x-typie co przyjeżdża do nas do warsztatu jet to samo i oki.

Gaz men jak podlanczał emulator to odczytywał skanerem obd dane wzorcowe listwy pb??

dedel:
Niestety nieuważnie czytałeś. Problem jest, ale dotyczy wyłącznie x-type w wersji US. Żaden dostępny na polskim rynku emulator nie działa. W piątek byłem kolejny raz u gazownika,  przybył także, specjalnie umówiony, doradca techniczny staga i po 5h powiedział, że to trudny przypadek i pojechał.
Dodatkowo wspomnę, że wszystkie eksperymenty z odłączaniem pompy dawały opłakany skutek.

filar12:
Szkoda mam pod sobą s-typa w wersji usa i nie ma takich szopek

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej