Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

X-type 2.2D traci moc miga kontrolka świec żarowych

<< < (2/5) > >>

piluim:
No i wszystko wiadomo,
Kolega rozebrał silniczek w moim EGR'ku i okazało się, że ma połamane jakieś zębatki, pokleił je i działa, natomiast dla własnego bezpieczeństwa zamówiłem nowy z ebay'a koszt około 500PLN. Britishparts mieli ciut taniej ale od razu chcieli numer karty i takie tam, wolałem zapłacić na ebay'u paypal'em.
Odezwę się po zamontowaniu nowego EGR'a.

Arni146:
Witam, czy udało Ci sie naprawic ten problem ?
Mam identyczne objawy, co jakis czas w trakcie jazdy kontrolka od swiec zaczyna migac i jest totalny brak mocy, po restarcie silnika jest ok.

Ciekaw jestem czy to moze byc powodem EGR, w poprzednim aucie mialem zapchany EGR, ale objawy byly zupelnie inne, samochod nagle zaczynal sie dusic i gasl, odpalal dopiero po dluzszym czasie.
Dlatego troche mi tu nie pasuje powiazanie z swiecami i utrata mocy

Pozdrawiam

piluim:

--- Cytat: Arni146 w Wrzesień 23, 2013, 22:47:35 pm ---Witam, czy udało Ci sie naprawic ten problem ?

--- Koniec cytatu ---
Tak. Wszystko ustało po wymianie EGR,
niestety problem wrócił rok po wymianie, ale wtedy juz tylko wymieniłem czujnik sterowania egr, taki dekielek kupiony w ASO forda, który załatwił sprawę za 100 pln, po kolejnym pół roku egr znowu dał znać i już teraz zaslepiłem, bo szarpało silnikiem podczas jazdy w zakresie obrotów 1800-2100, kontrolka check engine niestety świeci się ale sprawdzam regularnie czy nie ma innych błędów.

Pirat:
Ja zaślepkę wstawiłem i popylam aż miło (koszt 0 pln) :-gwizd

pedropolski:
witam mam identyczny problem,wymienilem juz czujniki,czyscilem kolektor,egr,sprawdzalem swiece zarowe,NOWE WTRYSKI!!!!!,fakt kopci 5x mniej ale problem pozostaje.kontrolka zalacza sie wtedy gdy agresywniej przyspieszam a potem to juz tylko pobocze , wylaczenie I odpalenie silnika na nowo.sadzisz ze to egr?powiem ci szczerze ze mojego egr-a to nie rozbierzesz bo jest sprasowany na stale!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej