Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

piszczenie w kolumnie kierowniczej: czy to wiązka stykowa?

<< < (12/13) > >>

zadek07:
Dzisiaj sciagalem tasme, lecz nie w swoim aucie i nie mialem aparatu. Ale to jest przeciez banalnie proste, nie wiem jak mogles miec problem z tymi zaczepami. Odkrecasz poduszke i kiere. Sciagasz ten plastik wokol kolumny, trzyma sie na 3 srubkach torx20 od dolu, gorna czesc jest tylko wcisnieta. I normalnie widac te zaczepy, podwazasz srubokretem i juz.

ktr:
Zrobię więc test na dniach - spróbuję wyjąć taśmę i założyć kierę bez niej. Zobaczę, czy będzie piszczało, czy nie. Jeśli nadal będzie piszczeć to będę musiał ponownie popsikać w tamto miejsce. Jeśli przestanie piszczeć to znaczy, że to taśma i wtedy może kupiłbym ją od Ciebie?

Jeśli jest na sprzedaż i dobrze działa i nie piszczy to napisz mi na priva za ile byś mi ją sprzedał.

thepowerofdreams:
no i w koncu co piszczy? tasma czy mocowanie przy grodzi?  :-boks

Bsat:
Odkopuję temat, dla dobra potomnych. Też miałem problem z piszczeniem przy ruchach kierownicą. Testowałem: płyn Prestone, dodatek Liquid Miły do ATF, dodatek Pro-tec do wspomagania. Dalej piszczało. Zamówiłem dodatek Jaguara i zaaplikowałem go zgodnie z biuletynem. Po 1000 km nie piszczało tylko skrzypiało jak stary tapczan szczególnie jak się płyn trochę nagrzał. Doznałem olśnienia. W sklepie za niecałe 13zł na półce stał Moto Doktor od K2. Wyssałem 60ml płynu, dodałem doktora. 2 razy ciszej się zrobiło. Wyssałem kolejne 60ml ze zbiorniczka i znów dodałem doktora. Pokręciłem dookoła komina ze 20km i nastała cisza :D Było to jakiś tydzień temu, póki co przekładnia nawet nie skrzypnie. Więc z mojej strony - dodatek Jaguara = strata pieniędzy, lejcie Moto doktora od K2 bo najtańszy ;D Zalałem też setkę w most - o efektach poinformuję w przyszłości.

szpadel68:
Ja tam lajkonik jestem, ale czy dodatek do olei silnikowych można dodawać do bądź co bądź przekładniowych?  :-boks Jeśli jestem w będzie to wyprowadźcie mnie z niego  :-thank

Pzdr.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej