Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
piszczenie w kolumnie kierowniczej: czy to wiązka stykowa?
zadek07:
Robiłem ostatnio porządki w garażu i znalazłem taśmę zaznaczyłem gdzie są te zatrzaski.
zadek07:
A na ostatnim zdjęciu jest wlasnie ten plastik gdzie przechodzi kolumna kierownicza do komory silnika. Dzisiaj patrzyłem i bardzo dobrze widac to miejsce za pedałami. Trzeba posikac w miejscach zaznaczonych na czerowno
ktr:
Te zatrzaski, które pokazujesz i zaznaczasz na czerwono siedzą dosyć głęboko w kolumnie, mocno siedzą i nie ma jak ich wypiąć. Nie ma też za co złapać by wyciągnąć (wyrwać?) tę taśmę z kolumny, jak bym złapał za tę "tarczę" kręcącą się w kółko to pewnie bym ją urwał. Więc dobrze mieć świadomość tych zatrzasków, które siedzą głęboko w kolumnie i ich nie widać, ale pytanie jest jak to wyjąć?
Czy Twoja taśma jest na sprzedaż? Jeśli tak to napisz mi na privie ile byś za nią chciał i czy ona nie piszczy?
zadek07:
No bo trzeba sciaganac obudowe z gory i z dolu te plastikowe. Trzyma sie ona jak dobrze pamietam na 3 srubkach z dolu. I nie wiem czy czasem nie trzeba wyciagnac dzwigni od wycieraczek i kierunkowskazow, ktore tez siedza na zatrzaskach :) Chetnie bym ci sprzedal moja tasme, ale jestem niemal na 99% przekonany, ze to nie skrzypi ci ta tasma, tylko skrzypi kolumna w miejscu przechodzenia do grodzi silnika. Jestem niemalze pewny, a potem bedzie do mnie pretensje ze moja tasma tez skrzypi. :- pojecia
ktr:
Gdyby było tak jak piszesz, czyli że to jednak nie taśma a to opisywane przez Ciebie miejsce, to przecież przestałoby już mi piszczeć bo sam widziałeś na zdjęciach ile tam nawaliłem tego białego smaru w sprayu. Napsikałem i nic to nie dało. Nie widzę żadnej poprawy. Więc skąd u Ciebie pewność, że to właśnie to piszczy?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej