Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
piszczenie w kolumnie kierowniczej: czy to wiązka stykowa?
ktr:
Ale jak zdejmuję kierownicę to widok taśmy jest taki jak na Twoim zdjęciu po prawej stronie. Czyli nie widzę "dupy" tej taśmy, tylko front - tę jakby tarczętórą mogę sobie kręcić i poczytać napisy na niej. Więc napisz łopatologicznie i precyzyjnie jak mam wyjąć tę taśmę? Przecież ja tych zastrzasków nie widzę, bo widzę tarczę - front. Napisz ruch po ruchu, precyzyjnie i łopatologicznie jak ją wyjąć będąc na kroku, na którym poległem.
zadek07:
Po bokach sa te zatrzaski jeden z lewej drugi z prawej stromy. Nie wiem czy nie trzeba wyciagnac manetek od kierunkowskazow i wycieraczek. One tez siedza na zatrzasku.
ktr:
Wiesz, ja nie jestem mechanikiem, podejrzewam że wielu kolegów też nie jest, dlatego tak cenna byłaby precyzyjna informacja / instrukcja co należy zrobić, wy wymontować tę taśmę. Bo po wyjęciu poduchy i odkręceniu kierownicy to widać taśmę, ale nie widać jak można by ją bylo wyjąć. Zatrzaski, które zaznaczyłeś na czerwono są dla nas nie widoczne, bo siedzą głęboko, więc tego nie odepnę. Ja widzę jedynie tarczę, którą mogę sobie kręcić. Brakuje jasnych i precyzyjnych informacji jak wyjąć tę taśmę, coś a la informacje, które podałeś jak wyjąć poduchę, jak odkręcić kierownicę. Można się nawet obejść bez fotek, o ile jest jasno powiedziane, co jak i kiedy zrobić wy to wyjąć.
ktr:
Czy ktoś w ostatnim czasie samodzielnie i osobiście wyjmował taśmę w kierownicy sprzed 2004 roku? Wyjęcie poduchy i wyjęcie kierownicy jest proste, ale problematyczne jest wyjęcie taśmy. Czy ktoś jest w stanie napisać dokładnie i precyzyjnie jak to zrobić? W przystępny sposób dla laików?
ktr:
Widzę, że nikt...
A czy ktoś ma może do sprzedania taśmę?
Moja taśma w kierownicy piszczy, chętnie ją wymienię, ale w warsztacie, bo po wykonania większej części zadania pt. "wyjęcie taśmy" napotykam trudności nie do przejścia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej