Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

piszczenie w kolumnie kierowniczej: czy to wiązka stykowa?

<< < (7/13) > >>

zadek07:
Wchodzi w taki bialy plastik ale w srodku tego plastiku jest guma, ale cos mi sie przypomina ze ja tez chyba sikalem od strony silnika. Ale jak to bylo to nie pamietam juz, w kazdym badz razie wiem ze tak nagle to nie przeszlo, troche musialem pojezdzic zanim dzwiek znikl

ktr:
Ja psikałem wyłącznie z kabiny, z wewnątrz. A jak sikałeś od strony silnika? Miałeś wyjęty silnik, czy co?:) A może od spodu z kanału coś sikałeś?

Kto wie, może za kilka dni i u mnie przestanie piszczeć... na razie od wczorajszego psikania nic się nie zmieniło i cały czas popiskuje.

ktr:
U mnie to nic nie dało. Byłem u mechanika, gadałem o tej sprawie i on przystawił ucho tam na dole przy pedałach, blisko krzyżaka, ja ruszałem kierownicą i on potwierdził, że to jednak dochodzi z góry a nie z dołu więc też obstawia taśmę / wiązkę bezstykową w kierownicy. Fakt, że moje psikanie nie pomogło zdaje się potwierdzać tę diagnozę. Jeśli to taśma to zastanawiam się, czy jest sens kupować używaną - ktoś na forum chwalił się, że ma do sprzedania taśmę. Bo jaka jest gwarancja, że używana taśma nie będzie tak samo piszczała jak ta moja?

Jak ktoś ma taśmę to zaprszam do rozmów na priva.

zadek07:
Zrob test, wyciagnij poduche odkrec kierownice, wyjmij tasme , zaloz kierownice bez poduszki i zobacz czy bedzie skrzeczec.

ktr:
Sam oczywiście nie będę się bawił w wyciąganie poduchy, wyjmowanie taśmy, i tego typu historie. A jechać z tym do warsztatu trochę też dziwnie, bo to później płacenie podwójnie za robotę w przypadku, gdy okaże się to taśma. Skoro to nie tam na dole to co innego jak nie taśma??? Pytanie tylko, czy warto kupić używaną, czy jednak tylko i wyłącznie nową?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej