Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
piszczenie w kolumnie kierowniczej: czy to wiązka stykowa?
ktr:
Załączyłem 2 fotki z czerwonymi strzałkami. Czy psikałeś w zaznaczone miejśce nr 1 czy nr 2? A może pod poduchę (też zaznaczone strzałką)? Proszę Cię opisz dokładniej miejsce gdzie psikałeś, bo nie każdy musi wiedzieć i rozumieć dobrze "między gumą a ścianą grodziową". Z góry dzięki.
Ja na razie kupiłem biały smar w sprayu i psikałem w miejsce nr 1 i 2, ale bez rezultatów.
ktr:
A może psikałeś też w to miejsce (dziura w podłodze)?
Szkoda, że ten spray zostawia taką białą warstwę - trzeba uważać:)
zadek07:
Kierownice i poduszke zostaw w spokoju, to wlasnie trzeba sikac tam gdzie fotka nr 3. Jak jest ten krzyzak od kolumny kieornwiczej ktorego calego zasikales, to jeszcze troche nizej wchodzi on w gume miedzy sciana grodzowia i to wlasnie tam trzeba popiskac
ktr:
Ano widzisz:) teraz wiem(y) by zostawić kierownicę w spokoju i sikać bliżej krzyżaka - faktycznie jest już cały biały. Jak na razie nie pomogło... Nie za bardzo wiem jak można tam nasikać niżej bo tam nie ma miejsca, jest szczelnie i nie widać za bardzo gdzie by tu pryskać. A najgorzej, że ten biały nalot wszystko przykrył i to dodatkowo wszystko zasłania. Stosuję więc "nalot dywanowy".
Sam jestem ciekaw, czy to coś pomoże, na razie bez rezultatu.
ktr:
--- Cytat: zadek07 w Październik 29, 2011, 18:25:19 pm ---Kierownice i poduszke zostaw w spokoju, to wlasnie trzeba sikac tam gdzie fotka nr 3. Jak jest ten krzyzak od kolumny kieornwiczej ktorego calego zasikales, to jeszcze troche nizej wchodzi on w gume miedzy sciana grodzowia i to wlasnie tam trzeba popiskac
--- Koniec cytatu ---
Nie za bardzo wiem, o jaką gumę chodzi. W jaką gumę on wchodzi? Czy chodzi Ci o psikanie wewnątrz kabiny, czy może jak auto jest na kanale i wtedy od spodu??? Ten zapaćkany na biało krzyżak styka się z czymś twardym, macałem palcem i to nie jest miękkie ani gumowe. Znika później wchodząc w dół, ale nie wydaje mi się, by on wchodził w jakąś gumę, ani w nic miękkiego. Psikam więc na ten krzyżak i dookoła niego, bo nie bardzo wiem gdzie niby jeszcze miałbym psikać. Na razie piszczy jak piszczało.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej