Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Kupno używanych rzeczy

(1/2) > >>

Choina:

--- Cytat: JarkoFJ w Czerwiec 01, 2011, 22:04:35 pm ---Nawet nie uwierzycie jakie była moja radość po tych słowach już układałem plan dopracowania mojego samochodu.

--- Koniec cytatu ---
Jak można dopracować samochód z części ze szrotu? Chyba zdajesz sobie sprawę, że ten Pan nie kupuje aut w idealnym stanie, tylko największe parchy, które nie przejdą przeglądu i często ich wartość nie przekracza 2-3.000zł.

Rozdzieliłem wątek bo trochę odchodził od tematu.

moryc25:
Oj tam, można. Części np. z rozbitego samochodu można wykorzystać ponownie. Zakup używanych części może znacznie obniżyć koszty naprawy auta, o ile tu nie mowimy o klocków czy tarcz...

JarkoFJ:
Myśle raczej o takich elementach jak kawałek plasticzku, ale widze że się czepiasz :) w założeniu akcji był inny problem

Choina:
Sorki, że odebrałeś to jako czepianie się, ale nie bardzo rozumiem jak można poprawić kondycję auta wygląd, komfort itp montując części z innego auta, które ma 15 lat jakby nie patrzeć. Piszesz plastiki? OK. Rozumiem, jakaś spinka, boczek, czy zderzak nie "zużywa się". Ale wiatraki 15 lat się kręciły, wydech 15 lat popierdywał. Jak możesz wytłumacz mi, bo nie za bardzo rozumiem.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

JarkoFJ:
 ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej