Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Nagłośnienie Jaguar Premium.

(1/2) > >>

igus:
Witam!

Od kilku dni ciesze się moim małym kotem, ale niestety pojawił się pewien problem. Mianowicie nie działają mi głośniki niskotonowe. Tweetery i 2 subwoofery grają bez problemu, natomiast żaden z czterech głośników niskotonowych nie daje oznak życia (a sprawdziłem że są na miejscu  ;) ) W czym może tkwić problem i ewentualnie który warsztat car audio na terenach Warszawy może go rozwiązać.  :-help

Pozdrawiam serdecznie,

~igus

Rob_W:
W Wawie nie liczyłbym na żaden zakład - miałem przy swoim sporo roboty (odbudowanie systemu niemal od zera) i każdy najpierw mi mówił ile to ja będę musiał zapłacić za sprawdzenie, które niekoniecznie skończy się rozwiązaniem problemu ...

W tym co piszesz jest niestety sporo niespójności ... w kabinie masz po 4 głośniki średnio i wysokotonowe, a w półce dwa niskotonowe (nazywanie ich subami jest pewnym nadużyciem ;-) ). Skoro tak jest, to znaczy, że masz wersję >= 2005 rok, zgadza się? Wersja z USA czy EU?
To czy masz prawdziwy premium sound najprościej jest sprawdzić w samym radiu - czy wciskając menu jesteś w stanie zmienić takie parametry jak SUB czy POS? Kolejna sprawa - czy zaglądałeś do bagażnika po lewej stronie? Masz tam wzmacniacz? Jeżeli tak to jaki?  

Mam nieodparte wrażenie, że ktoś zrobił Ciebie w balona wykręcając oryginalny wzmacniacz i podłączając tweetery i niskotonowe bezpośrednio do radia, ale nie chcę przesądzać  :-gwizd

Jakby co możemy się spotkać :-)

igus:
Właściwie to już sam nie wiem czy to jest nagłośnienie premium czy standard  :-wstyd Wiem na pewno że w drzwiach zamontowane są tweetery i głośniki średniotonowe (w sumie po cztery) i w półce dwa głośniki niskotonowe. Jag jest z roku 2002, wersja europejska. W bagażniku po lewej stronie znalazłem tylko zmieniarkę a radio nie posiada ustawień parametrów SUB ani POS. Wszystko wskazuje, że jest to nagłośnienie standard. Tylko jak teraz naprawić te cztery głośniki średniotonowe?

Pozdrawiam,

igus

KratekPL:
podłączę się pod temat, czy nasze radia w x-typach z CD mają wyjście D-SUB czyli to zmieniarkowe ( wszystkie czy zalezy od wersji? )

radzioo:
Profesjonalna firma od audio:

Mikar Jacek Kawa
Warszawa, al. Krakowska 123
Godziny otwarcia: 09:00-18:00
Tel.: 022 886 63 57
http://www.mikar.com.pl

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej