Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Napęd 4x4 - szczegóły
bartnik:
bosniak - niech cię pozostałość moich szarych komórek nie martwi. Jesli zadanie sensownego pytania w dziale technicznym klubu jaguara w wątku zatytułowanym "napęd 4x4 -szczegóły" jest czekaniem na gotowca, to po jaką cholere takie forum istnieje? Tego rodzaju informacje nie leżą na ulicy, a na dodatek ty sam, w swej niedoścignionej przenikliwości, wprowadziłes mnie w błąd pisząc o DSC po 2004 roku . Troche pokory mądralo i nie zapominaj, że forum służy odpowiadaniu na pytania, a nie popisywaniu się przeciętną elokwencją.
Dla mnie to koniec tematu.
marasZk:
Witam
Po raz drugi w tym roku rozsypałem skrzynkę rozdzielczą. I jestem mega wku... na rozwiązanie jakie zostało zastosowane x sie
Czy słyszał ktoś z was o jakimś innym rozwiązaniu w celu przeniesienia napędu w jagu? Nie koniecznie już na 4x4 ?
bosniak:
--- Cytat: marasZk w Październik 26, 2013, 20:55:20 pm ---Witam
Po raz drugi w tym roku rozsypałem skrzynkę rozdzielczą. I jestem mega wku... na rozwiązanie jakie zostało zastosowane x sie
Czy słyszał ktoś z was o jakimś innym rozwiązaniu w celu przeniesienia napędu w jagu? Nie koniecznie już na 4x4 ?
--- Koniec cytatu ---
podejrzewam, że musiałbyś przeprowadzić w swoim samochodzie mega rzeźbę, ze zmianą skrzyni i nie wiadomo czego jeszcze od wersji 2.1 V6. Jeżeli masz skrzynkę rozdzielczą dobrą (łożyska, zimmeringi, brak opiłków w oleju, pęknięć) wymieniony olej na nowy to nie ma możliwości jej rozwalenia.
Jawe83:
--- Cytat: marasZk w Październik 26, 2013, 20:55:20 pm ---Witam
--- Koniec cytatu ---
Wolne myślenie - przeszczep uk. przeniesienia napędu z wersji po lifcie, tej z DSC :-gwizd
JaCoB_IrOkEz:
Witam serdecznie,
Mam kocura z 2005 r 3.0 V6 4x4 Amerykańca.
Mam problem z napędem, gdy wrzucam bieg jakikolwiek samochód stoi i nie chce jechać, natomiast jak mu wrzucę P ze skrzyni dochodzą dziwne dźwięki coś jak "trzask".
Tu pojawia się moje pytani: cóż to może być ? Skrzynia biegów? Czy może coś innego ?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź,
z góry dziękuje
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej